Amics de l’Opera de Sabadell inicien l’any Verdi

  • Gran èxit de públic en la  primera representació dedicada a Verdi.

  • Nabucco donarà pas a La Traviatta programada pel mes d’abril.

Els Amics de l’Òpera de Sabadell han estrenat al Teatre Municipal La Faràndula l’any Verdi amb l’òpera Nabucco, ambientada a Babilònia i al Jerusalem del segle VI a.C. Nabucco va ser el primer èxit de Giuseppe Verdi després de dues òperes fallides; Un giorno di regno i Oberto.

L’òpera Nabucco es va estrenar per primera vegada al Teatro alla Scala de Milà, el 9 de març de 1842, aconseguint un gran èxit i catapultant Verdi com un dels grans compositors d’òpera de tots els temps.

Els Amics de l’Òpera de Sabadell han realitzat aquest primer clàssic de Giuseppe Verdi per celebrar el 200 aniversari del naixement de l’autor. Nabucco ha estrenat la primera de les tres representacions, que es duran a terme els propers divendres 22 i el diumenge 24 de febrer, amb un gran èxit de públic.

Aquest clàssic de l’òpera ha comptat amb la direcció musical de Rubén Gimeno, amb el director del cor, Daniel Gil de Tejada i amb el director d’escena Carles Ortiz. En la interpretació, destaquen, en el paper de Nabucco, Ventseslav Anastasov, en el d’Abigaille, Eugenia Montenegro, com a Zaccaria, Iván García o Ismaele, interpretat per Josep Fadó. Tots ells han estat acompanyats per la Orquestra Simfònica del Vallès i pel Cor dels Amics de l’Òpera de Sabadell.

Foto portada: Un moment de la representació al teatre La Faràndula. Autor: David B.

Comments are closed.