Bustos govern

Bustos presideix la reunió del govern local abans de tornar del tot

  • L’alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, confirma que reprendrà les funcions d’alcalde el dia 7.

  • Veu reafirmat que està desvinculat de les pràctiques corruptes.

L’alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, ha presidit aquest divendres la reunió del govern local. Ha estat un pas previ a la seva reincorporació a les seves funcions després del “pas enrere temporal” que va anunciar el dia 4 de desembre pel cas Mercuri. Bustos tornarà el proper dia 7 de febrer.

Si compleix el que anuncia, l’alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, haurà estat una mica més de dos mesos en un segon pla. Aquest divendres ha comunicat al govern que pensa tornar a les seves funcions el dia 7 de febrer, segons assegura el propi consistori:

Em reincorporo per tornar a exercir totes les responsabilitats com a alcalde, amb plena normalitat i amb tota la tranquil·litat de consciència. Des del primer moment he volgut deixar clara la meva desvinculació amb les pràctiques corruptes i suposats cobraments de comissions que van iniciar la investigació del cas Mercuri, però a mida que s’aixeca el secret del sumari això es reafirma”, diu Bustos.

Segons ha assegurat, Bustos tornarà a exercir d’alcalde a partir del proper dijous. En canvi, no està prevista la seva assistència al Ple Municipal del dimarts dia 5. Bustos és conscient que a les seves responsabilitats de govern haurà d’afegir el “sobreesforç de recuperar la confiança d’aquelles persones que de bona fe puguin haver dubtat”.

Diverses imputacions

L’alcalde considera que s’ha provat no està relacionat amb cap trama de cobrament de comissions. Cal recordar que està imputat en diverses causes adjacents a l’anomenat cas Mercuri. Bustos està imputat per malversació, tràfic d’influències i omissió del deure de perseguir el delicte.

Bona part del cas Mercuri encara està sota secret de sumari i només es coneix una part de la peça principal del cas, relativa a la presumpta trama de corrupció. En concret aquella relativa a les investigacions que van des de l’inici de les pesquises fins a la intervenció de les comunicacions del president del Gremi de Constructors i tiet de Bustos. Només s’ha aixecat el secret de sumari de 2.000 folis relatius a les investigacions entre febrer i novembre de 2010.

El govern local ha parlat durant la reunió de les prioritats per a l’any 2013, considerant que cal atendre les persones que passen per problemes a causa de la crisi econòmica.

Foto: El govern local, amb Bustos i la resta de càrrecs imputats. Autor: Aj. Sabadell.

10 Comments