PAH Fiesta

Dos xais i 30 pollastres a Torre-romeu per celebrar la dació d’Ahmed

  • Unes 200 persones celebren al barri sabadellenc el final feliç del tancament a l’oficina d’Unnim.

  • S’han cuinat dos xais i una trentena de pollastres en una trobada festiva.

El suport del barri de Torre-romeu al tancament dels activistes de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca a principis de mes va sorprendre tant els propis membres de la Plataforma que el dia que els van desallotjar van comprometre’s a fer una festa al barri si la reivindicació acabava en èxit.

Va haver-hi final feliç. I hi ha hagut festa. Només un dia després de ser desallotjats de forma contundent pels antiavalots dels Mossos d’Esquadra, la PAH va pactar amb Unnim-BBVA una sortida al problema de l’Ahmed i la seva família. Aquest veí de Torre-romeu havia deixat de pagar el seu pis per causes sobrevingudes i volia la dació en pagament (és a dir, deixar el deute saldat a canvi de perdre la propietat i l’ús de l’habitatge). L’entitat bancària demanava més de 4.000 euros per accedir-hi.

L'Ahmed, carregant pollastre durant la trobada. Autor: J.d.A
L'Ahmed, carregant pollastre durant la trobada. Autor: J.d.A

Finalment, després d’un tancament de quatres dies, un desallotjament i una mobilització contra l’entitat a diverses ciutats espanyoles, es va arribar a un acord: l’Ahmed pagaria un lloguer social durant cinc anys. Una part de l’arrendament anirà saldant el deute de 4.000 euros. Ell va acceptar i la PAH va veure com el pols que havien mantingut durant quatre dies amb l’entitat acabava amb un regust a victòria.

Celebració al barri

Donat el suport del barri al tancament, que es va allargar més del previst, la PAH es va comprometre a fer una trobada per celebrar l’èxit. Així ha estat aquest diumenge, quan unes 200 persones s’han apropat al dinar de germanor conduït per l’Ahmed i la comunitat musulmana del barri (amb presència fins i tot de l’imam, la màxima autoritat religiosa pels musulmans de la zona).

Han cuinat una trentena de pollastres i un parell de xais en unes barbacoes portàtils. D’altra banda, diverses persones també hi han col·laborat amb truites, menjar mexicà, olives… També hi ha hagut begudes per tothom i altres productes.

La festa ha comptat amb una destacada preséncia veinal. Foto: J.d.A
La festa ha comptat amb una destacada preséncia veinal. Foto: J.d.A

A la trobada, s’hi han apropat diversos col·lectius del barri i molts activistes de la PAH, el dia després de la manifestació a Barcelona que ha aplegat milers de persones. Alguns s’han mostrat cansats però molt satisfets per l’èxit de la mobilització i per veure com van guanyant suports socials.

De fet, aquesta Plataforma s’està convertint en un referent, ja més enllà de Sabadell, i les últimes assemblees, que realitzen cada dimecres a La Planada del Pintor, són cada cop més multitudinàries per dos aspectes: pel cantó positiu, perquè cada cop més gent els coneix i s’hi apropa. Però pel cantó negatiu, perquè el problema dels impagaments hipotecaris i el risc de desnonaments cada cop afecta a més famílies.

Foto portada: Un dels moments de la barbacoa. Autor: J.d.A.

One Comment