Bustos Ple

El ple de renúncia de Bustos serà aquest dijous

  • Manuel Bustos ha presentat aquest dilluns l’escrit formal de renúncia. El regidor Ricard Estrada també dimitirà.

  • Segons apunten diverses fonts, el ple de renúncia serà aquest dijous a les 9 hores.

L’alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, ha presentat aquest dilluns l’escrit formal de renúncia. Tot i que aquest matí s’ha assegurat als portaveus municipals que encara no hi havia data, cap a les 15 hores s’ha sabut que Bustos ja ha presentat l’escrit.

Segons diverses fonts, el Ple de renúncia es podria fer aquest mateix dijous a les 9 hores. Si fos així, no s’hauria arribat al límit del temps, que marca 10 dies des de l’escrit oficial de renúncia. De fet, el grup municipal socialista ha assegurat que vol accelerar el recanvi de Bustos el màxim possible.

Calendari

Un cop Bustos hagi renunciat, el primer tinent d’alcalde, Juan Carlos Sánchez, serà alcalde en funcions. S’obrirà un termini de 10 dies per convocar un nou ple, en aquest cas, de nomenament. Serà investit alcalde el cap de llista que tingui majoria absoluta (14 vots com a mínim) i si no es dóna el cas, el candidat de la llista més votada en les darreres eleccions.

Ricard Estrada dimitirà

Segons han apuntat diverses fonts a iSabadell, l’actual regidor de Sostenibilitat i Gestió d’Ecosistemes, Ricard Estrada, també es planteja dimitir. Estrada està imputat pel cas Mercuri i va abandonar el ple fa uns dies sense motiu aparent. D’altra banda, diverses fonts asseguren que fa dies que el regidor diu que vol deixar l’acta de regidor del Ple, molt afectat per la seva implicació en el cas Mercuri.

Foto portada: Bustos anunciant que renuncia a l’Alcaldia, aquest dijous. Foto: David B.

5 Comments