Els veïns demanen recuperar el barri de la Creu Alta

  • Els veïns pretenen aturar i restaurar la degradació actual del barri de la Creu Alta.

  • Reivindiquen recuperar el carrer com a espai de deliberació i d’intercanvi.

Dissabte al matí i malgrat el fred i la neu caiguda, una cinquantena de veïns s’han trobat al Vapor Cusidó per parlar de quin és el millor futur per aquest espai i pel conjunt del barri de la Creu Alta de Sabadell.

La Coordinadora Jove de La Creu Alta – Llamps i Trons, juntament amb l’Associació de Veïns de La Creu Alta, han preparat una activitat matinal sota la pregunta Quin futur volem per al Vapor Cusidó?. L’acció s’engloba dins de la campanya El barri que no deixarem perdre que vol assenyalar les mancances del barri i proposar alternatives transformadores.

Amb aquest propòsit, una cinquantena de veïns s’han reunit per trobar propostes per al futur de l’espai del Vapor Cusidó, que actualment és un enorme solar sense cap proposta en ferm per part de l’administració pública de cara al futur.

Els veïns fent les seves propostes per a l'espai del Vapor Cusidó. Autor: David B.

A partir de les 10 del matí les entitats de la Coordinadora han pintat diversos murals en la paret del carrer Montseny, per donar pas a les 12 hores a un vermut que ha acompanyat l’intercanvi d’opinions dels veïns recollides per la Coordinadora Jove Llamps i trons i l’Associació de Veïns de La Creu Alta.

Propostes veïnals

Els veïns que han participat en el debat pel futur de l’espai han mostrat les seves queixes i les seves propostes que es traslladaran a un procés posterior d’articulació de propostes col·lectiu. Entre les propostes s’ha recollit fer un gran parc sense haver d’invertir gaires diners, espais per jocs, fer un hort tipus el de l’Escarola, fins i tot algun veí ha demanat fer-hi un aparcament soterrat. Els veïns presents han coincidit que al ser un espai tan gran se li poden donar múltiples usos per al barri de manera que tothom hi estigui satisfet.

Foto portada: Pintada dels murals al carrer Montseny. Autor: David B.

Comments are closed.