EUiA Moció

EUiA també vol la moció de censura contra el PSC

  • L’Assemblea local d’EUiA aprova impulsar una moció de censura si no hi ha dimissions per Mercuri.

  • La formació d’esquerres vol un govern petit i amb un alcalde de transició.

Esquerra Unida i Alternativa ha aprovat una resolució aquest dimecres en la qual asseguren que l’única sortida a la crisi política provocada pel cas Mercuri és la moció de censura contra el govern Bustos i la formació d’un de nou, format per les actuals forces de l’oposició. En aquest sentit, EUiA aposta per un govern d’excepcionalitat i transparència.

EUiA vol impulsar la moció de censura i crear una alternativa de gestió i austeritat a l’actual govern. En aquesta línia, Esquerra Unida i Alternativa planteja que cada partit polític estigui representat per un sol regidor en el nou govern per accentuar la “regeneració democràtica”. Per tant, CiU, PP, Entesa, ICV i EUiA tindrien un regidor. A més, l’alcalde o alcaldessa seria escollit amb el compromís que no es presentés a les eleccions de 2015. Segons la resolució aprovada, no hauria de ser cap portaveu.

D’altra banda, EUiA vol que el nou govern faci una auditoria externa per conèixer la situació financera del consistori. Deixen oberta la porta a aquells regidors del PSC que rebutgin la dimissió i demanin dimissions dels càrrecs imputats. Entre altres acords, l’Assemblea insta a continuar amb l’unitat d’acció de l’actual oposició, insta a fer un Pacte contra la Corrupció i a fer una campanya informativa per copsar l’opinió de la ciutadania.

Esperen dimissions dins el govern

Tot i així, en roda de premsa EUiA ha emplaçat el govern socialista a complir la moció del 8 de gener, que demanava la dimissió dels càrrecs imputats. A dia d’avui, és l’única sortida possible pel PSC abans de la moció de censura, segons assegura la formació d’esquerres.

L’Entesa també vol la moció de censura

Tal com vam informar fa uns dies, una altra formació política, l’Entesa per Sabadell, també ha aprovat en la seva assemblea caminar cap a la moció de censura. Ho van fer el passat dissabte. Sent així, des de dins del consistori dues formacions ja s’han posicionat directament en aquest sentit. Des de fora, Esquerra Republicana ho demana des de fa dies.

Foto portada: Els regidors Juan Mena i Marisol Martínez, i Edu Navarro, a la seu d’EUiA. Autor: cedida.

Comments are closed.