Gesa PP

Gesa (PP) dóna el sí a la moció de censura contra Bustos

  • El portaveu del PP, Esteban Gesa, confirma que els conservadors se sumen a la moció de censura.

  • “No era la nostra opció, però l’immobilisme del PSC ens obliga”, assegura.

El Partit Popular de Sabadell se suma a l’Entesa, Esquerra Unida i Alternativa i Iniciativa per Catalunya Verds i ja es mostra obertament a favor de treballar per un canvi de govern a la ciutat. Els conservadors asseguren, en boca del seu portaveu, Esteban Gesa, que el PSC no els deixa un altre remei.

Fins ara, les tres forces a l’esquerra del PSC que estan a l’oposició a Sabadell s’havien mostrat a favor de la moció de censura contra Manuel Bustos i el seu govern. L’Entesa per Sabadell, Esquerra Unida i Alternativa i Iniciativa per Catalunya Verds així ho han anunciat sigui a través de comunicats o de rodes de premsa. Ara per la dreta també hi ha moviments. El Partit Popular va notificar a la resta de l’oposició el passat dijous que ja té el vist-i-plau de la direcció catalana per seure i parlar d’un canvi de govern:

Aquesta no era la nostra primera opció. Volíem que dimitissin els càrrecs imputats i formessin un nou govern del PSC”, assegura el portaveu del PP, Esteban Gesa, “però l’immobilisme del PSC no ens deixa gaire més opció”, assegura a iSabadell.

El PP és conscient del que implica un hipotètic govern amb cinc formacions polítiques tan distants. “Sabem que és molt complicat i per això inicialment no era la nostra sortida. No ho vèiem però ara estem disposats a parlar d’una moció conjunta”, diu el portaveu.

Terminis

Gesa assegura que la moció de censura s’ha de treballar sense presses però sense pausa. Assegura que tenir-la tramitada en pocs dies és molt difícil però que el procés no pot allargar-se durant mesos. A més, cal tenir en compte que probablement s’aixecarà el secret de sumari del cas Mercuri en els propers dies o setmanes. Un fet que pot tenir conseqüències polítiques, diu.

El futur govern

En aquest sentit, si finalment s’hagués de fer un govern amb l’actual oposició, el PP creu que hi hauria d’haver dues línies bàsiques. La primera que sigui un govern exclusivament centrat en la gestió del dia a dia de la ciutat. La segona línia seria la transparència.

Gesa assegura que el govern de la ciutat s’hauria d’aillar de les polèmiques polítiques catalanes o estatals i centrar-se en exclusiva en la gestió de l’Ajuntament.

Només falta CiU

Sent així, 9 dels 14 regidors necessaris per impulsar la moció de censura ja s’han manifestat d’una forma o una altra a favor. Només queda el principal partit de l’oposició, Convergència i Unió.

En declaracions a diversos mitjans, el seu portaveu, Carles Rossinyol, ha defensat que el temps de la moció s’apropa, tot i que aquesta solució només la veien com una última opció. També assegura que serà important conéixer que diu el sumari quan s’aixequi.

De fet, el proper 10 de març el jutge instructor del cas Mercuri ha de deixar la seva plaça de Sabadell. Entre les especulacions, es dona per fet que abans de marxar el sumari del cas ja no estarà sota secret.

Foto portada: Els tres regidors del PP a Sabadell, Antonio Vega, Esteban Gesa i Nicole Pans, en el ple de febrer. Foto: David B.

Comments are closed.