ICV Moció

ICV donarà suport a la moció de censura contra Bustos

  • La formació ecosocialista mostra el seu suport a la moció, però creu que cal mobilitzar al ciutadania.

  • D’altra banda, volen treballar des d’ara mateix per la unió de l’esquerra l’any 2015.

Una hora i mitja abans de votar a favor de quatre dictàmens presentats pel PSC al Ple Municipal, Iniciativa per Catalunya Verds ha anunciat que donaran suport a una moció de censura contra el govern socialista si els càrrecs imputats per Mercuri no cessen.

La convocatòria ha tingut dues parts. Per un costat, ICV ha justificat el seu vot conjunt amb el PSC en quatre punts de l’ordre del dia del Ple municipal. La portaveu, Carme Garcia, assegura que han optat per la responsabilitat votant a favor de les subvencions al Servei Ciutadà d’Acollida a l’Immigrant o al projecte Casa de Malalts Sahrauís.

El futur del govern de Sabadell: dues opcions

ICV continua mantenint que la millor opció per la ciutat és que els càrrecs imputats pel cas Mercuri al govern local (4 de 13, entre ells, l’alcalde Bustos) dimiteixin i renunciïn. “Això és regeneració, que uns marxin i altres entrin fins l’any 2015”, ha dit Garcia.

“Però si a partir de la tornada de Manuel Bustos a l’alcaldia es pretén argumentar normalitat no hi ha una altra sortida que la moció de censura”, ha assegurat el copresident d’ICV Sabadell, Josep López.

Si no dimiteixen, no podem permetre dos anys a la ciutat com si res no hagués passat”, assegura Carme Garcia. “No hi ha res pitjor ara mateix per a la ciutat que tenir un govern amb un 30 per cent d’imputats, entre ells, el propi Alcalde”, ha dit en un altre moment.

Com s’articularà la moció?

En aquest punt, ICV, en boca del seu copresident local, assegura que la seva formació “no serem un obstacle però sí que farem un gran esforç per aconseguir la complicitat social”.

López assegura que la moció de censura serà un instrument per fer una nova transició a la ciutat i diu que faran debats, sessions informatives o recollides de signatures. “La nostra única exigència no seran els noms sinó serà que la moció de censura sigui participada, que tingui el suport social”, ha acabat.

Iniciativa se suma ara a l’Entesa i Esquerra Unida i Alternativa que ja van anunciar el seu suport a la moció de censura la setmana passada.

La unió de les esquerres

Finalment, ICV assegura ara que vol treballar per construir una alternativa real i sòlida d’esquerres pel 2015. “El 2015 una altra realitat és possible”, asseguren. Tot passaria per reconstruir els ponts entre les formacions hereves del llegat de l’alcalde Antoni Farrés (Entesa, ICV i EUiA), més altres formacions progressistes que s’hi puguin sumar.

Una aposta que, malgrat els intents del 2003 i el 2007, no ha fructificat des de la trencadissa entre Entesa i ICV-EUiA, agreujada ara més amb el divorci entre Iniciativa i Esquerra Unida a Sabadell l’any 2011.

Foto portada: El regidor Carles Marlés, Carme Garcia i Josep López, a l’ajuntament. Foto: J.d.A.

4 Comments