Bustos dimissió

L’elecció d’un nou alcalde de Sabadell, en 3 dates

La renúncia de Manuel Bustos a l’alcaldia de Sabadell després de gairebé 14 anys obre un nou escenari polític a la ciutat. Quan fa poc més d’un any i mig de les últimes municipals, i a falta de més de dos anys per a les següents, quin procés se segueix ara per escollir un nou Alcalde?

Bàsicament, l’elecció d’un nou alcalde, que serà el tercer a Sabadell des del restabliment dels ajuntaments democràtics (Antoni Farrés, 1979-1999 i Manuel Bustos 1999-2013) dependrà de tres dates:

1. Bustos oficialitza la seva renúncia

Manuel Bustos ha anunciat aquest dijous que deixa l’alcaldia. No així l’acta de regidor, però. L’anunci s’ha fet davant els mitjans de comunicació però cal que faci la renúncia oficial. Segons fonts municipals, encara no se sap quan ho farà.

2. Es convoca un ple extraordinari de renúncia

Un cop Bustos faci oficial la seva dimissió, caldrà convocar en un termini màxim de 10 dies un ple extraordinari de renúncia. Quan Bustos deixi l’Alcaldia, el primer tinent d’alcalde assumirà l’alcaldia de forma accidental.

En aquest cas, la responsabilitat tornarà a recaure en Juan Carlos Sánchez, que es des de fa uns dies el primer tinent d’alcalde de Sabadell.

3. Ple extraordinari de nomenament

De nou, en un període màxim de 10 dies caldrà convocar de forma extraordinària un Ple de nomenament. En aquest cas, cada partit polític pot presentar com a candidat el seu cap de llista. El candidat que obtingui majoria absoluta (com a mínim 14 dels 27 regidors) serà investit Alcalde.

Si no hi ha cap candidat que arribi als 14 vots, serà investit Alcalde el candidat de la llista més votada en les darreres eleccions municipals. En aquest cas, seria el candidat del PSC.

Foto portada: Bustos, davant els mitjans de comunicació, aquest dijous. Autor: David B.

2 Comments