Burgués i Farrés són els pesos pesats del govern Sánchez

  • Sánchez manté funcions a Montserrat Capdevila i augmenta les de Ramon Burgués i Marta Farrés.

  • Els tres regidors imputats queden sense cartera. Els dos càrrecs de confiança continuen exercint.

L’alcalde de Sabadell, Juan Carlos Sánchez, ha presentat aquest dijous el cartipàs del nou govern de Sabadell. El nou executiu local estarà format per l’alcalde i nou regidors (quedant al marge Manuel i Paco Bustos i Joan Manau). El govern manté una estructura continuista però, segons Sánchez, vol marcar un gir social.

L’alcalde de Sabadell, Juan Carlos Sánchez, ha dividit el govern local en tres àrees. Ramon Burgués liderarà la de Serveis a les Persones i Presidència. Marta Farrés la d’Habitatge, Urbanisme i Espai Públic. Finalment, Montserrat Capdevila manté la de Serveis Centres, Economia i Indústria. Són, per tant, els tres pesos pesats. El que Sánchez, Capdevila i Manau (amb l’afegitó de Burgués) eren pel govern Bustos.

Àrea de Serveis a les Persones i Presidència

Ramon Burgués coordinarà aquesta àrea. Pel que a fa a les responsabilitats, ell mateix serà regidor d’Educació i Presidència. Marta Farrés serà regidora de Serveis Socials, Josep Ayuso d’Esports. El regidor Quim Carné manté Drets Civils i hi afegeix Cultura. Cristina Moreno manté Salut i hi afegeix Gent Gran.

Àrea de d’Habitatge, Economia i Indústria

Sota la coordinació de Marta Farrés, que tindrà funcions a Habitatge, Josep Ayuso portarà l’Urbanisme. El nou regidor Cristian Sánchez portarà Policia i Espai Públic. Finalment, l’actual regidor de Relacions Ciutadanes, Lluís Monge, assumeix Sostenibilitat i Gestió d’Ecosistemes.

Àrea de Serveis Centrals, Economia i Indústria

Sota la coordinació de Montserrat Capdevila, Ramon Burgués continuarà sent l’encarregat d’elaborar i defensar els pressupostos com a regidor d’Economia i Recursos Humans. Carles Bosch continua com a regidor de Comerç, Consum i Turisme. Capdevila té com a responsabilitats Indústria, Promoció Econòmica, Vapor Llonch, Treball, Formació, Innovació i el programa Sabadell Smart City.

Els regidors sense cartera

El nou govern està format per 10 dels 13 regidors del grup municipal socialista. Manuel Bustos, Paco Bustos i Joan Manau no tenen responsabilitats de govern ni de representació. Els tres estan imputats pel cas Mercuri, de presumpta corrupció amb epicentre a l’ajuntament de Sabadell.

Càrrecs de confiança

L’alcalde ha assegurat que s’ha prorrogat el contracte dels càrrecs de confiança, “que continuaran com fins ara a excepció de Montserrat Costa”. El govern té dos càrrecs eventuals imputats. Són Manuel Somoza, cap d’Urbanisme, i Xavier Izquierdo, coordinador d’Espai Públic.

Sánchez
Sánchez, contestant als periodistes a la sala de govern de l'Ajuntament. Foto: J.d.A.

En canvi, Montserrat Costa va fer públic ahir que Sánchez no li havia renovat la confiança com a personal eventual. L’alcalde ha assenyalat:

No entraré a dir res més per respecte i l’estima personal que ens tenim durant tots aquests anys. Ella volia fer pública la carta i no puc dir res més”.

Tornada a la normalitat?

Amb aquest nou govern, Sánchez aspira a que la política local torni a la normalitat. Ha assenyalat que el cartipàs s’ha fet pensant en les prioritats que ha d’encarar la ciutat, i ha anomenat especialment les polítiques d’habitatge, però més centrat en l’aspecte social que de construcció. Així mateix, ha dit que vol tenir reunions en breu “per establir relacions” amb moviments com la PAH, els que defensen la sanitat pública o l’educació pública. Així mateix, voldria portar els pressupostos a aprovació entre abril i juny.

En qualsevol cas, el proper dimarts hi ha convocat un Ple municipal, que ja apuntarà si les relacions entre el govern socialista de Sabadell i l’oposició, molt malmeses després de tres mesos llargs de cas Mercuri, es comencen a redreçar.

Foto portada: L’alcalde de Sabadell, Juan Carlos Sánchez, presentant el cartipàs. Autor: J.d.A.

Comments are closed.