CiU Sabadell

Les 10 peticions de CiU al nou govern de Sabadell

  • El principal partit de l’oposició fa un decàleg per passar pàgina de la crisi del cas Mercuri.

  • Demanen regeneració, gestió, austeritat i pluralisme.

El principal partit de l’oposició a Sabadell, Convergència i Unió, ha presentat aquest divendres el decàleg ‘Per un nou estil de governar’. A la pràctica són 10 punts o condicions per passar pàgina a la crisi política del cas Mercuri. CiU demana al nou govern socialista de Sabadell un canvi de rumb.

El grup municipal de Convergència i Unió ha presentat el decàleg aquest divendres, hores després de saber que el PSC presentarà Juan Carlos Sánchez a l’alcaldia. El ple serà dimarts i CiU descarta un candidat alternatiu de l’oposició, però també votar a favor de Sánchez. El grup nacionalista posa sobre la taula 10 condicions al nou govern per passar pàgina. Són les següents:

1. Regeneració

Els regidors imptutats pel cas Mercuri (ara mateix, són tres: Manuel Bustos, Paco Bustos i Joan Manau) han de ser apartats de tots els càrrecs, funcions de gestió i de representació fins a finals del mandat, l’any 2015. Quedarin per tant com a regidors sense cartera. CiU preferiria que renunciïn a l’acta de regidor, com va fer Ricard Estrada, però entenen que és una “decisió personal”.

2. Nou equip de càrrecs de confiança

CiU  assegura que el personal eventual ha de ser mínim. Però sobretot creuen que ha de ser renovat. Per tant, no volen que els imputats Montserrat Costa, directora de Presidència, Manuel Somoza, cap d’Urbanisme, i Xavi Izquierdo, coordinador d’Espai Públic, continuin treballant a l’ajuntament de Sabadell. En aquest sentit, CiU vol una comissió per avaluar entre tots els grups la idoneïtat de les persones.

3. Relleu del cap de la Policia Municipal

CiU vol que el cap de la Policia Municipal de Sabadell, Josep Miquel Duran, sigui rellevat del seu càrrec. Duran està imputat per tràfic d’influències. “La Policia no pot traslladar la més mínima ombra de dubte a la ciutat”, diu el portaveu de CiU, Carles Rossinyol.

4. Reconeixement de l’excepcionalitat

CiU vol que el nou govern, que sorgirà en els propers dies, reconegui la situació de transició i es centri en la gestió municipal per arribar a l’any 2015, quan es faran eleccions municipals.

5. Remuneracions clares

CiU vol que els membres de l’equip de govern que cobrin per formar part d’una societat, entitat o organisme ingressin les assignacions a l’ajuntament de Sabadell. En el benentès que no es puguin renunciar a elles. Si es pot renunciar, així es farà.

6. L’oposició present sempre que sigui possible

La federació nacionalista vol que els representants de l’oposició de Sabadell puguin ser presents a tots els llocs on hi hagi representació municipal, sempre que sigui possible.

7. Auditoria externa

Per donar confiança caldrà realitzar una auditoria externa de la situació econòmica i financera de l’ajuntament de Sabadell. Els resultats seran públics i es presentaran al ple municipal.

8. Austeritat

La federació nacionalista proposa revisar “tots els conceptes de despesa” per depurar aquelles que no siguin imprescindibles o no obeeixin a les “estrictes necessitats” dels ciutadans i ciutadanes.

9. Respecte a l’autonomia de les entitats

L’ajuntament de Sabadell donarà suport en la mesura que pugui a les entitats i el teixit associatiu de la ciutat, respectant i garantint la seva autonomia. Tot i que no ho esmenten en el decàleg, aquest punt respon a les acusacions al govern Bustos de crear una xarxa clientelar.

10. Canvis a Ràdio Sabadell i els mitjans públics

Finalment, la federació nacionalista vol canvis en els mitjans de comunicació públics de Sabadell (es redueix a Ràdio Sabadell i el butlletí municipal Sabadell a prop, que es distribueix a totes les llars). CiU vol garantir la “pluralitat política i democràtica” per aconseguir uns mitjans de comunicació “imparcials”.

Foto portada: Els regidors de CiU, aquest matí a la plaça Sant Roc. Autor: J.d.A.

3 Comments