Costa Ple

Montse Costa, cap de Presidència, ho deixa

  • La parella de Manuel Bustos abandona la direcció de l’Àrea de Presidència.

  • A l’alcalde Sánchez: “Entenc que no em renovis la confiança com a personal eventual”.

La cap de Presidència de l’ajuntament de Sabadell i parella de Manuel Bustos, Montserrat Costa, ho deixa. Així ho ha anunciat aquest dimecres en una carta personal. Costa assegura que entèn que el nou alcalde no li renovi la seva confiança però diu que plega pels “insults” als quals s’ha vist sotmesa.

La fins ara cap de Presidència de l’ajuntament de Sabadell, Montserrat Costa, un dels tres càrrecs de confiança imputats a Sabadell pel cas Mercuri, deixa les seves responsabilitats. Ho ha anunciat aquest dimecres, un dia abans que el nou alcalde presenti el seu equip. En una carta enviada als mitjans de comunicació Costa assegura, dirigint-se al nou alcalde, Juan Carlos Sánchez:

Entenc que no em renovis la confiança com a personal eventual a l’Ajuntament de Sabadell. Voldria deixar molt clar que et faig aquesta reflexió sent totalment innocent del càrrec de tràfic d’influències pel qual se m’ha imputat”.

Costa està imputada per tràfic d’influències al buscar, de la mà de Jordi Soriano, feina per la dona d’un empresari de la ciutat, també imputat pel cas. Costa assegura que no coneixia aquesta dona ni l’empresari i que va ser enganyada per Soriano. Segons la versió de Costa, Soriano li va dir que aquesta persona estava en una situació “desesperada”, amb risc de ser desnonada i que no tenia ni per a menjar. Ella no sabia que fos la dona de l’empresari.

Costa diu que va fer arribar el currículum a diverses empreses per a veure si aquesta dona tenia “una oportunitat”. Després va saber que la van contractar, durant tres mesos, per fer una suplència a l’empresa SMATSA, que té concedit el servei de neteja viària a Sabadell.

Dispara contra l’oposició

Costa assegura que l’oposició de Sabadell ha utilitzat de forma “partidista” aquesta situació. Diu que un portaveu en actiu va demanar-li una cosa idèntica (però no qui ho va fer) i que ella va fer el mateix que va fer amb Soriano. Assegura que l’oposició vol acabar amb la vida professional de les persones. Acusa a CiU de ser hipòcrites perquè el president de la Generalitat, Artur Mas, defensa una cosa i a Sabadell el grup municipal una altra.

Costa, l’alcaldessa a l’ombra

Costa, que és periodista, va arribar a l’ajuntament de Sabadell després de treballar en diversos mitjans de comunicació locals i autonòmics. Va començar al departament de premsa, després va ser cap de comunicació i finalment directora de l’Àrea de Presidència. Des d’aquesta responsabilitat, dirigia i coordinava el govern, mantenia les relacions amb els mitjans de comunicació. Fins i tot, durant una època Costa va ser la portaveu del govern. Durant els anys de govern Bustos, la seva influència va ser tan gran que sovint era anomenada “l’alcaldessa a l’ombra”.

Assegura que està orgullosa de la seva feina, especialment de la posta en marxa de Ràdio Sabadell. Assegura que marxa amb un munt d’amics.

Finalment, recorda que fa tres anys es va fer un concurs públic per a proveïr de quatre places de tècnic superior periodista a l’Ajuntament, i que no es va voler presentar perquè “ja érem parella i no volíem que fos malinterpretat que optés a una plaça”. Tot i així, Montse Costa va ser durant anys (abans de reduïr la seva jornada laboral) la persona millor pagada a l’ajuntament de Sabadell, fins i tot per sobre de Manuel Bustos.

Per acabar, tot i que la carta comença assegurant que entèn que Sánchez no li renovi la confiança, Costa assegura que marxa per la pressió emocional, insults i difamacions que l’oposició està fent i que li estan afectant la seva vida professional i personal “fins a límits molt alts”. Costa espera que quan s’aclareixi el cas, l’oposició reconegui el que considera una “injustícia” i la veritat els faci ser “més persones”.

Foto portada: Montse Costa, en una foto d’arxiu.

9 Comments