Daniel Fernández

Fernández, Manuel i Paco Bustos declaren el 10 de maig per la peça Montcada

  • Estan imputats per tràfic d’influències en la contractació d’una alt càrrec a Montcada.

  • El 7 de maig declararà l’alcaldessa de Montcada, Maria Elena Pérez, i cinc testimonis.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha citat el proper dia 10 de maig a declarar el diputat del PSC Dani Fernández, l’alcaldessa de Montcada, Maria Elena Pérez (PSC) i els regidors socialistes de Sabadell, Manuel Bustos i Paco Bustos.

Els quatre polítics socialistes estan imputats en la peça número 5 de  les 31 que té el cas Mercuri. El fiscal té sospites de tràfic d’influències en la contractació a l’ajuntament de Montcada i Reixac de Carmina Llumà, alt càrrec durant el govern tripartit i dona del cap de Serveis Jurídics de l’ajuntament de Sabadell. Segons el sumari del cas, Fernández, Manuel Bustos i Paco Bustos van pressionar l’alcaldessa de Montcada, Maria Elena Pérez, perquè contractés Llumà, deixant fora una candidata millor puntuada (per a més informació, podeu consultar l’article ‘Llámala…y si no la apretamos un poco‘).

L’alcaldessa de Montcada declararà el dia 7 de maig. També ho faran cinc testimonis. El dia 10 de maig declararà al migdia Manuel Bustos, exalcalde de Sabadell (12.30 hores). Abans, a les 10.30 hores, ho farà Paco Bustos, primer secretari de la Federació Vallès Sud del PSC. A la tarda declararà el diputat i exsecretari d’Organització del PSC, Daniel Fernández. El jutge instructor de la peça, que es tramita al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya perquè Fernández és diputat (i per tant aforat), és Joan Manel Abril.

Situació dels quatre imputats per la peça 5 del cas Mercuri

Fernández va deixar el seu càrrec orgànic al partit després de la seva imputació. No així l’acte de diputat. Manuel Bustos va deixar l’alcaldia de Sabadell i les seves funcions de govern, però continua com a regidor i a sou de la Diputació de Barcelona. Algunes fonts assenyalen que el PSC l’ha retirat de totes les comissions on participava en l’ens provincial. Finalment, Paco Bustos també ha deixat les seves funciones de govern a Sabadell, tot i que manté l’acta de regidor. no en canvi al partit, on continua sent primer secretari comarcal. Finalment, l’alcaldessa de Montcada continua al càrrec, també imputada per prevaricació.

Foto portada: Daniel Fernández, el 27 de maig, el dia que va esclatar el cas Mercuri.

2 Comments