Nit de compres Sabadell

La primera ‘Nit de Compres’ aprova amb nota, malgrat la pluja

  • Prop d’un centenar de comerços han obert portes fins les 24 hores aquest dissabte.

  • Malgrat la pluja, que ha espantat part dels visitants, els comerciants fan un molt bon balanç.

La primera edició de la Nit de Compres… i molt més de Sabadell s’ha tancat amb un bon regust per part dels comerços participants i bones paraules per part dels ciutadans i consumidors, que han omplert la Rambla a vessar donant un impuls a aquesta iniciativa. Malgrat la pluja, caiguda quan més gent hi havia a la Rambla, la majoria s’apuntarien a una segona edició.

Uns 90 comerços s’han adheritat a la iniciativa de l’entitat comercial Sabadell Comerç Centre. Mentre que les botigues de la Rambla han obert portes fins les 24 hores, els que s’hi han sumat però tenen el comerç en un altre punt s’han repartit en diverses zones al voltant del principal eix de Sabadell.

L’Ajuntament ha tallat al trànsit la Rambla des de primera hora de la tarda perquè Comerç Centre pogués preparar la Nit de Compres, que ha arrancat a mitja tarda. Entre les 19 i les 20 hores s’ha vist el màxim de visitants. “Hi havia més gent que qualsevol altre dissabte de l’any a la Rambla. Era al·lucinant”, diu Eva Pagès, de Busqueta. Cap a les 20 hores, i durant una hora aproximadament, ha plogut amb més o menys força, un fet que ha espantat bona part de la clientela a les cafeteries, bars i restaurants. O en el pitjor dels casos, a casa. Molts ja no han tornat. Malgrat tot, cap a les 22 hores i fins ben entrades les onze de la nit, quan habitualment els comerços ja estan tancats, l’ambient a la zona era molt bo i hi havia centenars de persones curiosejant.


Podeu veure també les fotos de ‘Nit de Compres‘ a Flickr.

La primera Nit de Compres ha tingut activitats lúdiques i culturals: demostracions de l’Escola de Música de la Creu Alta, un graffiti de Ramon Puig, Werens, i demostracions de perruqueria per part d’agremiats al Gremi de Perruquers fins les 24 hores. Els monitoris del Gimnàs Municipal també ho han donat tot sobre les bicicletes.

En els laterals, mentre algunes botigues han apostat fortament per la nit amb molta animació i descomptes molt llaminers (el Tezenys ha tingut desenes de compradors fins altes hores amb una oferta de sostenidors a cinc euros), altres franquícies s’han limitat a obrir més hores de les habituals sense fer grans ofertes ni promocions.

Els comerciants es mostren disposats a una segona edició

Malgrat la pluja, que ha marcat la Nit de Compres sobretot perquè ha fet marxar molt gent durant l’hora punta, els comerciants participants s’han mostrat en general satisfets. Mostren la seva disposició a participar en noves edicions. La majoria dels comerços s’han apropat a la jornada amb promocions i ofertes especials per aquest dia. iSabadell ha parlat amb bona part dels participants. Aquesta és la seva opinió.

Asun Guillén, de Madràs. “Hem participat en aquest dia tan especial. La gent està contenta i a nosaltres ens ha anat molt bé. S’ha notat en la venda. I ens sembla que han promocionat bé la Nit de Compres perquè hi ha hagut molta gent. Es pot tornar a repetir”.

Lola, de Pelostop Sabadell. “Fem un 2 per 1 per a sessions i una promoció per aquesta nit. Hem estat força bé i amb molta gent. La pluja ens ha fastidiat una mica. Calen moltes nits així perquè animen molt el comerç. És una molt bona iniciativa i ens sumaríem a properes edicions. Avui per avui fa que la gent s’animi, surti, passegi, es distregui i compri una mica”.

Núria Oristrell, de Kipling. Inicalment pintava molt bé però la pluja ens ho ha espatllat. Fem promocions especials d’un 10 per cent de descompte i un obsequi pels que ens compren. Hem venut. La iniciativa és molt bona. La pluja, però, farà que algunes botigues tanquin abans i ens ho ha espatllat tot. La Nit de Compres ha durat una hora i mitja”.

Gina Parera, Slalom. “Hem posat ofertes no gaire grans perquè no podem traspassar tota la botiga aquí però sobretot volíem donar una alegria al comerç del Centre. Les expectatives estan cobertes tenint en compte que el Centre està poc endreçat però quan les obres acabin això serà molt més maco. Estic satisfeta a tope”.

L'equip de Pelostop, a la Rambla. Foto: David B.
L'equip de Pelostop, a la Rambla. Foto: David B.

Eva Pagès, Busqueta. “La iniciativa ha anat molt bé. Hem fet descomptes aquí i un val d’un 10 per cent pel mes de maig”. Pagès es mostra molesta amb els comerciants d’alguns carrers, en concret Sant Quirze i Sant Antoni, que no s’han sumat a les activitats a la Rambla però han obert les botigues fins tard i han fet algunes activitats d’animació en els seus vials.

Josep Maria Porta. Multiópticas Porta. “Hem fet un preu especial en el dia d’avui. La valoració és molt positiva sobretot fins a la pluja. Hi havia molt gent. Hem venut però avui el concepte sobretot és donar-nos a conèixer i que la gent sàpigui on estem. Incentivarem la venta a la botiga tota la setmana vinent”.

Lluisa de las Heras. Gimnàs Municipal. “Ha sigut una iniciativa molt important perquè s’ha apropat molt gent. Nosaltres hem ensenyat el que fem i tenim. Hem fet una promoció especial: matrícula gratis i mes de maig sense quota. També fem un sorteig de sis mesos gratis al Gimnàs. Estem molt contents”.

Isaac Partera. Pastisseria Sant Marc. “Malgrat la pluja, que ha estat un moment però ens ha dispersat els assistents, crec que ha estat una bona iniciativa i podem estar contents. Repetiria sense dubte”.

Xavi Molet, Joan Sports. “Quan hem començat a muntar hi havia un gran ambient però amb la pluja ha baixat. Hem fet descomptes especials i hem portat pastes i cava per la gent. Esperem animar-ho fins les 12”.

Antonio, Jar Toys. “Hem fet descomptes només per avui. El dia ha estat fantàstic. Dies així són molts necessaris. S’haurien de fer més sovint”.

Raúl Sánchez, Stout. “Hi havia i encara hi ha molta gent malgrat la pluja. És una iniciativa molt bona sobretot pels que no estem a la Rambla. Ara estem muntant un altre cop perquè amb la pluja se’ns ha mullat la roba. No hem fet descomptes però hem portat un DJ per animar”.

Carola Borràs, Maty Mont. “El balanç, excepte la pluja, és molt alegre. La gent tenia ganes de sortir i de veure com el Centre té una mica més de vida. Ha estat molt positiu. Tenim el restaurant a prop però hem vingut a la Rambla perquè ens aporta promoció i ens dóna a conèixer. Ens permet mostrar la nostra qualitat. Fa només dos anys que hem obert i la resposta és molt bona”.

Jartoys
L'espai ocupat per les joguines de Jar Toys, a la Rambla. Autor: David B.

Montse Ribot. Peuets. “Ens està resultant una nit una mica fluixa i ja no crec que remunti. Hem fet promocions i vals i hem donat galetes als que s’apropaven. Però la pluja ens ha aixafat la festa”.

Núria Olmos. Vera Magna. “Ha sigut un molt bon dia fins la pluja. Però amb això no podem entrar perquè no s’hi pot fer res. Si hi ha una segona edició, hi serem per descomptat. Ens ha conegut molta gent que no ens coneixia”.

Marc Nadal, Autoescola l’Asfalt. “El balanç és molt bo. Estàvem treballant molt bé fins la pluja i la gent estava quantitat interessada. La pluja ens ha matat una mica però ara sembla que s’anima de nou. Seria interessant tornar a fer-ho”.

Bilma Carrillo. Restaurant Clotilda. “Amb aquesta jornada anirem millorant. Hem donat informació i hem fet una promoció 2 per 1 perquè la gent que no conegui el restaurant tingui la possibilitat d’apropar-s’hi i conèixer el Clotilda. També hem donat cava a tothom”.

Teresa Rodríguez, Andanas Sabateries. “A partir de les 19 hores s’ha animat molt però la pluja ens ha expulsat la gent. Però en principi és una bona idea i es podria repetir. Però, en el nostre cas, seria bo que no ho fessin coincidir amb el Dia de la Mare. Potser al juny o finals de juny es podria fer un Shopping Night amb molta força”.

En declaracions informals a iSabadell, tant el regidor de Comerç, Carles Bosch, com la tinent d’alcalde d’Economia, Montserrat Capdevila, s’han mostrat encantats amb la jornada i el seu èxti de convocatòria.

I, vosaltres, heu passejat o comprat a la primera Nit de Compres? Què us ha semblat aquesta iniciativa? Podeu deixar la vostra opinió a l’espai de comentaris, Facebook i Twitter. També us animem a compartir la informació entre els vostres contactes si us sembla d’interès.

Foto portada: Clients mirant una de les botigues instal·lades al mig de la Rambla, aquest dissabte. Autor: David B.

Comments are closed.