La marxa va ser convocada per la plataforma Vallès Anticapitalista.
La manifestació va finalitzar amb la lectura d’un manifest davant el Taulí.
La manifestació, que va aplegar a una quinzena de col·lectius anticapitalistes de la comarca, va transcórrer des de l’Estació de RENFE Centre a l’Hospital Taulí, passant pel carrer Tres Creus, l’Ajuntament, el carrer de Gràcia, la Via Massagué i la plaça Marcet fins a l’Hospital Taulí.
Més de 500 persones, un miler segons l’organització, van concentrar-se a l’estació de RENFE Centre al migdia responent a la convocatòria de la plataforma Vallès Anticapitalista, formada pels següents col·lectius: Justa Revolta, Arran (Sabadell, Terrassa i Montcada i Reixac), Endavant-OSAN, Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i la Crisi de Sabadell, Can Capablanca, COS, Algo Diferente, Corrent Roig, CUP (Sabadell i Terrassa), Entesa per Sabadell, Compromís per Cerdanyola, Alternativa d’Esquerres per Badia, Esquerra Alternativa per Barberà i la Berengena Rebelde.
Aquesta manifestació va ser menys nombrosa que l’any passat degut que el sindicat anarcosindicalista CGT va decidir no convocar a Sabadell per participar en la marxa de la central a Barcelona.
La manifestació va avançar pel carrer Tres Creus fins a l’Ajuntament i pel carrer de Gràcia des d’on va continuar per l’eix central fins a la plaça Marcet i el carrer Vilarrubies. Al llarg del recorregut es van pintar i posar adhesius a les diverses oficines bancàries del trajecte. Davant la seu central de Caixa Sabadell al carrer de Gràcia s’hi van tirar ous amb pintura vermella. La manifestació va ser seguida a distància per un dispositiu policial que va muntar un cordó de seguretat davant la seu de CiU i del Gremi de Fabricants, al carrer de Sant Quirze.
Coacció a la premsa
Al curs de la marxa van produir-se incidents entre diversos manifestants i els reporters gràfics (bàsicament, de iSabadell i Diari de Sabadell) que cobrien la notícia. Els van insultar i amenaçar adduint que les instantànies podien ser utilitzades pels Mossos d’Esquadra per acusar-los.
Davant aquesta situació, que els impedia fer la seva feina, van haver d’abandonar la manifestació. Posteriorment, diversos organitzadors de la marxa van demanar disculpes i atribuïren aquests incidents a elements incontrolats.
Manifest anticapitalista
La marxa va finalitzar a les 14 hores a l’Hospital Taulí amb la lectura d’un manifest on es denuncia la destrucció de les conquestes de la classe treballadora arrencades amb dures lluites, que van costar la vida a molts obrers, amb l’excusa de la crisi financera. Una crisi qualificada de “sistèmica i cíclica” que esdevé un sistema “barbar, injust i caníbal”.
El capitalisme del segle XXI ha arribat al seu màxim desenvolupament i globalització incrementant l’explotació de la classe treballadora a nivell mundial i retornant a condicions de semi-esclavitud de segles enrrera”, asseguren.
Així mateix s’acusa a les classes dominats de criminalitzar i reprimir per “intentar eliminar la nostra capacitat de lluita i de resposta”. Per això, s’han multiplicat les mostres de suport i solidaritat, així com “la voluntat de –no només d’aturar l’onada neoliberal- sinó proposar una esmena a la totalitat del sistema capitalista heteropatriarcal” que està carregant sobre les dones els efectes de la crisi, forçant-les a tornar al seu rol tradicional.
El manifest conclou amb una crida per a posar les bases de la “justícia social, llibertat, participació, igualtat, suport mutu i autogestió” i per recuperar el dret al treball, a tenir un salari, una pensió i un habitatge digne, uns serveis públics de qualitat, universals i gratuïts”.