Ateneu Llibertari

“Volen equiparar moviments socials i terrorisme”

  • Els col·lectius vinculats a l’Ateneu Llibertari de Sabadell condemnen l’Operació Bandera Negra.

  • Denuncien irregularitats i el paper “manipulador” dels grans mitjans de comunicació.

Sis dies després de l’Operació Bandera Negra, on es van detenir cinc persones, una a Sabadell per presumpte enaltiment del terrorisme i integració en grup terrorista, l’Ateneu Llibertari de Sabadell condemna els fets i mostra la seva “solidaritat” amb els detinguts.

L’Ateneu Llibertari de Sabadell inclou persones de diverses sensibilitats, totes elles però de l’anomenada esquerra anticapitalista. Davant l’escorcoll que va patir la seva seu durant el matí del passat dimecres, asseguren que es va fer sense garanties, ja que no es va entregar ordre de registre, els Mossos d’Esquadra van procedir al registre sense secretària judicial i no es va permetre l’entrada al local, ubicat al passatge d’Edgar Ricceti (Creu Alta) a cap persona vinculada a l’Ateneu.

Així mateix, asseguren que van ser intimidats per la policia catalana, que va gravar les persones que es van concentrar en les rodalies de l’espai. Segons el comunicat, els Mossos es van endur de l’Ateneu ordinadors, una pancarta de la vaga general, un llistat de persones interessades en rebre informació sobre les activitats de l’Ateneu i una bandera anarcosindicalista.

Solidaritat amb els detinguts

Sobre les cinc pesones detingudes, mostren la seva solidaritat i asseguren que la interlocutòria del jutge Pedraz evidencia com van ser detingudes per mostrar les seves opinions polítiques a Facebook. Asseguren que en el material gràfic facilitat pels Mossos (en un comunicat de premsa) no apareix cap tipus de droga (la interlocutòria parla de diversos quilos d’estupefaents).

Més aviat des de l’Ateneu consideren que l’operació és un atac contra els moviments socials, volent assimilar-los al terrorisme, justament el dia que el moviment dels indignats o 15M complia dos anys d’existència.

Ens oposem fermament a que les persones puguin ser detingudes per exercir la seva llibertat de consciència i d’expressió, per utilitzar el seu dret a la reivindicació i a les diferents formes de protesta. Ens oposem a que [les persones detingudes] puguin ser condemnades i privades de la seva llibertat en un procés que creiem il·legítim i sense cap mena de garantia jurídica i que obeeix clarament a la repressió judicialitzada de la dissidència, que és criminalitzada i menystinguda per intentar ‘subvertir el sistema constitucional’, que apareix d’aquesta manera com a sistema únic, immillorable, inalterable, no criticable”, asseguren.

El comunicat també ataca els grans mitjans de comunicació, definint-los com una corretja de transmissió del poder polític i judicial i assegurant que no han volgut contrastar la informació. Critiquen el que consideren falta de professionalitat i prejudicis i asseguren que s’han falsejat informacions i inventat dades.

Foto portada: Furgonetes dels Mossos d’Esquadra, tancant el passatge, durant el registre. Autor: David B.

Comments are closed.