Caserna Guàrdia Civil Sabadell

3 opinions més sobre el Pla d’Habitatge

  • La proposta municipal per actualitzar el pla a la situació d’urgència social rep opinions de tot tipus.

  • La PAH ja va definir fa uns dies la proposta com a insuficient. Ara ho fan l’Entesa i ICV.

Després de la presentació de les bases per actualitzar el Pla d’Habitatge, que va fer el govern fa unes setmanes, ara és el torn de les entitats i formacions polítiques. Fa uns dies, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca també va assegurar que la proposta del govern era insuficient.

Ara han parlat tres de les cinc formacions de l’oposició: Convergència i Unió, l’Entesa per Sabadell i Iniciativa per Catalunya Verds. El govern planteja diverses mesures per augmentar el número d’habitatges en règim d’emergència social i també els ajuts que reben les persones en situació de vulnerabilitat econòmica. La Plataforma d’Afectades per la Hipoteca i la Crisi de Sabadell, la PAHCS o PAH, per la seva banda, considera el pla “insuficient”. Què en pensen la resta de grups polítics?

CiU assegura que el pla està “ben orientat”

El portaveu de Convergència i Unió assegura que el pla va en la bona línia però que hi ha elements millorables. La principal formació de l’oposició, que té cinc regidors a Sabadell, en primer lloc assegura que la revisió només servirà per un any, ja que el Pla d’Habitatge acaba al 2014. “Però en conjunt les mesures estan ben orientades i l’equip de govern s’ha posat les piles en un tema que és clau”, assegura Rossinyol.

Pel que fa a les propostes de la federació nacionalista, creuen que caldria apostar per ampliar la xarxa d’habitatges d’inclusió social, que tenen ajudes econòmiques del govern català, i no tan de compartir habitatge. També demanen que s’estableixi un màxim d’estada en els pisos d’emergència social. “No pot ser que per buscar solucions enquistem les situacions sense un termini de temps. En tres anys s’han hagut d’haver trobat solucions pels casos de cada persona”, diu Rossinyol, que també assegura que cal posar el 18 per cent de pisos que el consistori té en venda i passar-los a un règim de lloguer amb opció de compra.

Entesa demana un nou Pla perquè aquest és decebedor

L’Entesa per Sabadell, que té dos regidors, assegura que el text presentat és continuista i que no està a l’alçada de les expectatives generades per Juan Carlos Sánchez, que havia situat la política d’habitatge com a epicentre del govern local.

La formació política assegura que l’administració ha de tenir un paper més actiu per garantir el dret a l’habitatge. Més que actualitzar el pla vigent, creuen que cal redactar un de nou pels anys 2014-2010. L’Entesa ha presentat propostes per 20 de les 32 mesures que el govern local va presentar fa unes setmanes, entre elles usar els pisos de la caserna de la Guàrdia Civil i els mestres del carrer de Campoamor per a emergència social.

ICV vol que els bancs posin a disposició de la ciutat el 20 per cent dels pisos buits

Per la seva part, Iniciativa per Catalunya, que també té dos regidors, assegura que el document municipal és “tebi” i “poc contundent”. Asseguren que el pla hauria d’aprovar el que es deia a la moció aprovada pel consistori a proposta de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca. Així mateix, creuen que cal incrementar la prevenció dels desnonaments, millor la detecció dels casos i articular una xarxa de prevenció de desnonaments.

D’altra banda, volen que el número d’habitatges d’emergència a la social passi dels 209 actuals a 570, recuperant la caserna de la Guàrdia Civil i negociant amb la Generalitat i l’estat, pressionant les entitats financeres i promotors immobiliaris perquè posin a disposició del consistori a canvi d’un lloguer social el 20 per cent dels habitatges buits que tenen (320 dels 1.600 totals). Finalment, volen que la Fundació Barnola-Villaribera, amb un ampli patrimoni immobiliari, també posi a disposició de la ciutat alguns habitatges.

Foto portada: Els desocupats pisos de la caserna de la Guàrdia Civil de Sabadell. Autor: J.d.A.

Comments are closed.