Reunió CAP

Es confirma: tancaran els CAP durant les tardes d’agost

  • Els ambulatoris tancaran a la ciutat a partir de les 15 hores a l’agost, tret de Sant Fèlix i Ca n’Oriac, que seran reforçats.

  • A més, com l’any passat, tancaran tot el mes el CAP Sud, el CAP Gràcia i el consultori del Poblenou.

Una delegació del CatSalut va confirmar a l’Ajuntament la setmana passada que el Servei Català de la Salut al Vallès Occidental preveu tancar els Centres d’Atenció Primària durant el mes d’agost a la tarda. A més, es tancaran dos ambulatoris i un dispensari durant tot el mes.

El passt dijous, l’alcalde de Sabadell, Juan Carlos Sánchez, va rebre del director del Servei Català de la Salut al Vallès Occidental, Joan Parellada, la confirmació del que dies abans havia denunciat el grup d’Iniciativa per Catalunya Verds: el CatSalut preveu tancar tots els Centres d’Atenció Primària de Sabadell durant les tardes del mes d’agost. Amb només dues excepcions: el CAP Sant Fèlix i el CAP Ca n’Oriac, que actuen com a centres d’urgències. El CatSalut es va comprometre a reforçar el servei en aquests equipaments.

A més, però, es va notificar que estaran tancats tant pel matí com per la tarda els Centres d’Atenció Primària del Sud, Gràcia i el dispensari del Poblenou. El consistori es mostra contrari a la mesura:

És molt perillós desmuntar un sistema de qualitat com el que teníem perquè costa molt tornar-lo a construir”, assegura Sánchez.

L’alcalde demana els proveidors sanitaris (l’Institut Català de la Salut i el Parc Taulí, que també gestiona el CAP Can Rull) i al CatSalut que estidiïn més opcions abans de prendre la decisió definitiva.

D’altra banda, Sánchez s’ha reunit aquest dilluns amb els directors dels Centres d’Atenció Primària que hi ha a Sabadell al propi edifici consistorial.

Foto portada: Reunió de Sánchez amb els directors dels CAPs, aquest dilluns. Autor: Aj. Sabadell.

2 Comments