Fiscalia investiga una reunió entre Daniel Fernández i l’alcaldessa de Montcada

  • La reunió està relacionada amb la peça número cinc del cas Mercuri.

  • La trobada va tenir lloc tres dies després que Llumà fos considerada no apta.

La Fiscalia sosté que el diputat socialista Daniel Fernández es va reunir el passat 18 de maig del 2012 amb l’alcaldessa de Montcada i Reixac, Maria Elena Pérez, a la seu del PSC de Barcelona. La reunió es va convocar, creu el fiscal, per forçar la contratació com a directora de l’àrea territorial de l’ajuntament de Montcada i Reixac de Carmina Llumà.

En la compareixença aquest dilluns davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), la regidora de Recursos Humans de Montcada, Carmen Porro, ha admés que va acompanyar a l’alcaldessa a la seu del PSC de Barcelona però que no va entrar a la reunió. Després d’escoltar la conversa enregistrada pels Mossos d’Esquadra entre l’exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos i Daniel Fernández, Carmen Porro va comentar que no recordava si va assistir a aquesta reunió, segons informen diversos mitjans.

La reunió celebrada el 18 de maig de 2012 a la seu del PSC del carrer Nicaragua de Barcelona es va efectuar tres dies després que Carmina Llumà fos declarada per les técniques de l’empresa de selecció de personal que va contractar l’Ajuntament com a ‘no apta’ per al càrrec.

Davant del jutge, la regidora de Recursos Humans i el regidor d’Urbanisme han admés que van assistir a una reunió amb les tècniques de selecció de personal i l’alcaldessa de Montcada, on es van redefinir les necesitats específiques del càrrec que necessitaven cobrir i declarar apta a Llumà.

Qui està imputat i perquè?

L’alcaldessa està imputada en la peça número cinc del cas Mercuri, així com també Manuel i Paco Bustos, i el diputat del PSC, Daniel Fernández. Tots per tràfic d’influències ja que el jutge té indicis que van maniobrar per manipular un procés de selecció de personal en favor d’una ex alt càrrec del govern tripartit perquè aconseguís feina a l’ajuntament de Montcada, com així va ser finalment (més informació a l’article ‘Llámala… y si no la apretamos un poco’). L’empresa de selecció va assegurar als tribunals que es va baixar el llistó.

Per la seva part, Paco Bustos (primer secretari comarcal del PSC) i Manuel Bustos ja va declarar davant el TSJC el passat 21 de maig assegurant que no va tenir cap relació en la contractació de Llumà. El mateix dia va ser interrogat Daniel Fernández, que va dir que només va donar la seva opinió en favor de Llumà.

Pérez trenca el seu silenci dijous

D’altra banda, l’alcaldessa de Montcada oferirà aquest dijous una roda de premsa per donar explicacions de la seva relació amb el cas Mercuri. Segons el web municipal, serà la seva única intervenció pública per donar explicacions davant la ciutadania del seu municipi. El consistori avança que reiterarà la seva innocència i assegura que ha anteposat la institució que representa i ha suportat calúmnies i difamacions sobre la seva persona. Amb el comunicat justificarà el seu silenci i explicarà “la seva nul·la responsabilitat personal” en la peça cinquna del cas Mercuri.

Foto portada: L’alcaldessa de Montcada, sortint dels Jutjats de Sabadell, el mes de desembre. Autor: David B.

3 Comments