Barraques

Les Barraques de Festa Major tornaran a ser al Vapor Turull

  • La Comissió de Festes Populars de Sabadell presenta la 15a edició de les Barraques.

  • Per presentar el programa s’ha fet una festa aquest divendres a la plaça del Gas.

Les Barraques de Festa Major celebraran aquest any la seva quinzena edició. Ho faran, com l’any 2012, a l’aparcament del Vapor Turull, entre els carrers Sant Josep i Creueta, els dies 6, 7, 8 i 9 de setembre, amb una jornada prèvia dijous 5 de setembre a la plaça del Gas. La presentació del programa s’ha fet en el marc d’una festa de presentació celebrada aquest divendres a la plaça del Gas.

La plaça del Gas, escenari de trobada de part del jovent sabadellenc durant molts anys, ha recobrat durant unes hores aquest divendres el seu esperit de festa perdut des del tancament de la teteria Atzavara durant unes hores, ja que ha estat l’escenari on s’ha presentat la quinzena edició de les Barraques de Festa Major. La festa s’ha iniciat a mitja tarda i s’ha allargat fins entrada la matinada. Hi ha hagut diables, batucada, un sopar organitzat per la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i diversos concerts, entre ells la final del concurs Cebatrons.

Les Barraques es faran durant la Festa Major amb l’escenari principal situat a l’aparcament del Vapor Turull, on ja es van fer l’any passat. Una localització molt cèntrica però que va provocar diverses queixes del veinat de la zona. Tot i així, dijous 5 de setembre es farà un tast previ a la Festa Major a la plaça del Gas. Hi haurà una cercavila, l’espectacle ‘Sidecar’ de la companyia Pessic de Circ, un sopar popular, la cercavila de l’Animalada, pregó a la mitjanit i discjockeys.

Programa de Festa Major

Divendres a partir de les 18 hores començaran les activitats al Vapor Turull amb un passacarrers, tot i que serà a partir de les 22 hores quan comencin tot un seguit de concerts. Dissabte hi haurà activitats com una ruta de vermuts i concurs de tapes al midia i a la tarda activitats infantils, un mercat d’intercanvi, un espectacle del grafiter Ramon Puig, Werens, el concurs de bitlles i a partir de les 22 hores més concerts, entre ells, el del grup guanyador del Cebatrons. Diumenge hi haurà activitats al migdia a la plaça Doctor Robert i al Vapor Turull xerrades, un dinar popular, poesia, i, com sempre molta música. Finalment dilluns a la tarda continuen les activitats amb el concurs de força i traça, un taller de swing i concerts.

El programa està impulsat i coordinat per la Comissió de Festes Populars de Sabadell, en la que hi ha integrades una vintena d’entitats, com la PAH Sabadell, el 15M, el col·lectiu feminista Justa Revolta, el Casal Popular Can Capablanca, el Casal Cubà, la CUP, el col·lectiu juvenil Algo Diferentes o la Federació d’Associacions d’Immigrants del Vallès.

Foto portada: Concert a la plaça del Gas, de les Tietes Queques, aquest divendres. Autor: David B

One Comment