SBDxI

Sabadell per la Independència prepara una cadena humana de llum el 10 de setembre

  • L’entitat vol congregar entre 1.500 i 2.000 persones al Centre per fer una cadena prèvia a la Via Catalana.

  • Sabadell aportarà 3.000 voluntaris a la Via Catalana, que aniran a Avinyonet del Penedès i l’Ampolla.

Sabadell per la Independència ja prepara la Via Catalana, que vol travessar Catalunya amb una cadena humana per la independència, amb un acte marcadament local. Malgrat que l’acció encara s’està preparant i falten concrecions, volen fer una cadena humana de llum al Centre el vespre del 10 de setembre. La Via Catalana tindrà per tant, especificitats sabadellenques.

La portaveu de Sabadell per la Independència, Montserrat Chacón, assegura que encara falten concrecions però que la cadena humana tindrà entre 1.500 i 2.000 persones. “Volem que cadascú porti una espelma i així poder fer una cadena humana de llum pels carrers del Centre de la ciutat”, assegura. L’acte està previst al vespre del 10 de setembre, entre les 20 i les 22 hores, i probablement acabi amb un parlament.

L’endemà, Diada Nacional de Catalunya, Sabadell per la Independència aportarà uns 3.000 voluntaris a la Via Catalana cap a la independència (que basa els seus fonaments en la històrica Via Bàltica de 1989), que pretén travessar Catalunya de nord a sud en una cadena humana a favor de l’estat propi. L’entitat local ha apostat per anar a fer un cop de mà a les zones “on és més difícil fer la cadena per manca de població o dificultat del terreny”, diu Chacón. Sent així, el grup local es dividirà en dos grups. Un grup més gran anirà a l’Ampolla, a les Terres de l’Ebre. En canvi, un segon grup participarà a la Via Catalana des d’Avinyonet del Penedès. “Ens falten només 20 o 30 persones per arribar a 3.000 participants de Sabadell”, diu Chacón, qui recorda que “no contem les persones que s’incriuen a títol individual pel seu compte”.

Foto portada: Acte de l’Assemblea Nacional de Catalunya, la passada primavera a La Faràndula. Autor: David B.

Comments are closed.