CiU Sabadell

CiU: l’Ajuntament té 20 milions d’euros en factures pendents

  • Asseguren que el consistori paga a 140 dies mentre que la llei marca a 30 dies.

  • Demanen un esforç per adequar despeses als ingressos reals.

El principal grup de l’oposició de Sabadell, Convergència i Unió, assegura que un any després de demanar un préstec ICO (associat a un pla d’estalvi), l’Ajuntament torna a tenir una morositat elevada. Demanen un esforç per pagar els proveidors a 30 dies. Assegura que ara es triga de mitjana uns 140 dies.

La federació nacionalista vol que el consistori compleixi la llei, que estableix un períodes de pagaments a proveïdors de 30 dies. CiU diu que l’Ajuntament ha de tenir aquest objectiu com una prioritat. “Moltes proveïdors acaben sent empreses de Sabadell i de la comarca que no poden fer front a aquests impagaments”, asseguren.

Morositat a 30 de juny: 20 milions

CiU anuncia que a 30 de juny d’aquest any l’Ajuntament tenia un deute en factures pendents de pagament de gairebé 20 milions d’euros. Per això, els nacionalistes ja creuen que caldrà “tornar a acollir-nos a un pla de pagaments a proveidors,  un fet que implicarà modificar a l’alça el pla d’ajust que es va aprovar” el mes de març.

Un any després d’haver demanat un crèdit ICO per a pagar els proveïdors, tornem a estar en la mateixa situació. L’Ajuntament acumula un deute per morositat desmesurat”, explica el portaveu de CiU, Carles Rossinyol.

Rossinyol assegura que l’Ajuntament ha d’acomodar les despeses als ingressos que disposa. En canvi, assegura que “la Generalitat no pot pagar dins els terminis legals a causa de l’ofec econòmic a què l’Estat la sotmet”.

Les corporacions locals, ajuntaments i diputacions no estem sotmesos a l’ofec a què l’Estat sotmet a la Generalitat; per tant, tenim l’obligació d’adequar les nostres despeses als ingressos reals de què disposem”.

CiU acaba demanant que els pressupostos locals de l’any 2014 tinguin en la seva execució la previsió de pagar a 30 dies.

Foto portada: El grup de CiU, en una roda de premsa. Autor: J.d.A.

3 Comments