Joventut de la Faràndula

Joventut de la Faràndula arrenca la nova temporada

  • La Joventut de la Faràndula torna als escenaris després d’aconseguir 15.000 espectadors la passada temporada.

  • L’entitat aposta pels músicals i per muntages de gran format adreçats a un públic familiar.

La Joventut de la Faràndula ha presentat la programació de la temporada estable 2013-2014 en una roda de premsa d’una hora de durada on han detallat les novetats més destacades de cadascun dels títols que la componen. I és que tot i no haver cap obra inèdita en aquest repertori, hi hauran novetats en termes de repartiments, escenografies, coreografies o músiques.

L’acte s’ha iniciat amb un vídeo especialment creat per l’ocasió i a continuació el president de l’entitat Salvador Peig ha cedit la paraula al regidor de cultura Quim Carné qui ha destacat el patrimoni que suposa l’entitat per la ciutat, tant per l’edifici que l’acull com per la història teatral que porta darrere i el planter d’actors que s’han format al llarg de tots aquests anys, alguns dels quals són ara professionals i que com va comentar posteriorment Salvador Peig, sempre que poden continuen col·laborant amb l’entitat participant als seus muntatges. Peig ha insistit també en la gran qualitat del teatre sabadellenc i ha agraït la presència de dos representants del Centre Sant Vicenç, ja que “tots estem junts al mateix vaixell per apropar la cultura teatral al públic infantil”. En aquest sentit s’ha destacat la bona notícia de portar de nou una obra al Poliorama, en aquest cas la Blancaneus “qualsevol proposta de teatre sabadellenc pot competir a Barcelona”, ha afirmat, no sense ometre l’experiència dels Tres Porquets del Centre Sant Vicenç al Teatre Victòria la temporada passada també amb gran èxit.

Centrant-se ja en la presentació de les obres, cronològicament la primera és Els músics de Bremen. Com a excepcionalitat, deixa el teatre de l’entitat per passar al Principal, ja que en paraules del seu director Albert González “ho véiem més apropiat”. Un canvi significatiu al repartiment, el paper de la Gallina fins ara interpretat per Anna Farriol  passa a Clara Barniol, juntament amb algun canvi al repartiment de secundaris, noves coreografies i cors infantils a càrrec del CEME. Les dates, 5, 6, 12 i 13 d’ octubre. Una de les protagonistes, Alba Valero, ha interpretat la cançó del gat que interpreta a l’obra, acompanyada dels tres altres protagonistes.

A continuació, presentació de Peter Pan, l’estrena de la temporada passada. Arnau Solsona ha destacat el bon resultat d’haver cedit tot el protagonisme i titularitat del repartiment a actors molt joves, així com la gran banda sonora creada per l’ocasió per artistes catalans de renom com Els Catarres o Joan Colomo. D’aquest últim és el tema Si veniu amb mi  interpretat a l’acte per Joan Blàzquez acompanyat dels dos actors que interpreten els germans de Wendy. Podrem gaudir de nou d’aquesta obra els dies 1,2, 8 i 9 de març del 2014.

Seguidament, Quim Carné va tornar a prendre la paraula, en aquest cas no en representació de l’Ajuntament sinó com a director del títol que ocuparà la cartellera al mes de maig (17,18,24,25 i 31) i 1 de juny,  El món màgic d’Oz. Amb música de Joan Baptista Torrella i una nova Dorothy, l’Alba Grau, qui ha interpretat un tema en directe. L’anterior Dorothy, Alba Valero (co-directora també dels Músics de Bremen i Blancaneus), és ara l’encarregada de la direcció musical del muntatge.

I per acabar, la menció a la mini-temporada barcelonina de Blancaneus, del 27 d’ abril al 25 de maig els diumenges en horari matinal. Amb el mateix repartiment d’anteriors temporades, “intentant estar menys encaixonats que a les anteriors representacions que vam fer allà” i com a la resta d’ obres de l’entitat sota la direcció coreogràfica de Montse Argemí, de l’escola de dansa Bots. Albert González ha declarat que la seva intenció quan va decidir crear el muntatge fou “donar-li un toc diferent al que estem acostumats a veure a l’estil Disney, afegint-li tocs d’humor per tal que els pares que porten els nens al teatre també s’ho passin bé”. Els dos protagonistes, Jessica Martín i Joan Baptista Torrella han interpretat un tema de l’obra.

En aquesta presentació no s’ha parlat del muntatge insígnia de l’entitat, Els Pastorets, ja que s’ha reservat una presentació exclusiva per ells el proper 4 de desembre a la Sala Ambit del Corte Inglés.

Foto portada: Actuació de Joan Blázquez (Peter Pan) a la presentació de la temporada. Autor: David B.

Comments are closed.