“Els de Sabadell haurien de casar-se a l’Ajuntament sense pagar”

  • ICV mostra el seu rebuig a la nova taxa per bodes i volen una bonificació pels empadronats del 100 per cent.

  • En canvi, volen que els bancs paguin més per tenir un pis buit si no paguen la comunitat de veïns.

El grup municipal d’Iniciativa per Catalunya Verds ha mostrat el seu rebuig a la nova taxa per a bodes civils que vol implantar l’Ajuntament i que oscil·la entre 40 i 230 euros, amb una bonificació del 50 per cent pels empadronats a Sabadell.

Iniciativa per Catalunya Verds creu que si les persones que es casen resideixen a Sabadell, o com a mínim un dels cònjugues hi està empadronat, la taxa s’hauria de bonificar en la seva totalitat.

La proposta del govern planifica cobrar una taxa de 40 euros per a bodes sense cerimònia, 140 per a cerimònies a la sala de govern i 230 euros per a una cerimònia a la sala de plens. Es contempla una bonificació del 50 per cent pels sabadellencs en les cerimònies. ICV creu que hauria de ser una bonificació del 100 per cent.

No estan, en canvi, en contra de gravar amb la taxa a les persones residents fora de la cituat, però en qualsevol cas creuen que hauria de ser amb una quantitat inferior.

El nostre grup estaria disposat a acceptar una taxa en el cas que cap de les dues persones estigui empadronada a Sabadell, però hauria de ser a un preu molt més simbòlic dels que proposen ara”, assegura la portaveu d’ICV, Carme Garcia.

Fins ara les celebracions eren gratuïtes a Sabadell a diferència de molts altres municipis.

Acotar els impagaments de les comunitats

En un altre ordre de coses, ICV vol que es crei una nova taxa que gravi sobretot les entitats financeres. Donat que el consistori ara per ara no pot augmentar l’Impost de Béns Immobles per a habitatges buits a nivell legal, ICV vol que es crei una nova taxa en el moment d’obrir expedients informatius quan el propietari d’un pis no paga la comunitat. Es dóna la circumstància que sovint les entitats financeres propietàries de pisos després de processos de llançament no acaben pagant les despeses de comunitat. Amb aquesta proposta, que ICV Sabadell aporta en base a una similar dels ecosocialistes a Terrassa, creuen que les entitats financeres no podrien “defugir més la seva responsabilitat”.

Aquesta taxa no ha de preocupar als propietaris individuals que tenen un habitatge tancat, si estan al corrent dels seus pagaments” ha explicat Garcia, que ha conclòs dient que “si els bancs i les caixes no poden o no volen afrontar aquests pagaments, als que estan obligats, que posin els seus pisos a disposició del parc públic d’habitatges o en lloguer social”.

Aquestes propostes arriben en procés de debat i negociació sobre els pressupostos, les taxes i els impostos municipals de Sabadell per a l’any 2014, que es debatran en el proper ple municipal (més informació: ‘El pressupost de l’Ajuntament tornarà a créixer el 2014‘.

Foto portada: els regidors d’ICV, Carme Garcia i Carles Marlés. Autor: ICV.

Comments are closed.