Via Tren Sabadell

FEMVallès critica la manca d’inversió de l’Estat al Vallès

La plataforma FEMVallès, que engloba les principals patronals del Vallès Occidental i l’Oriental, critica que el Vallès es queda sense inversions de l’Estat l’any 2014. La plataforma assegura que “la major concentració productiva del sud d’Europa” es queda sense inversió.

Els pressupostos de l’Estat redueixen les inversions un 25 per cent a Catalunya respecte l’any 2012. FEM Vallès denuncia el greuge que suposa per al Vallès que l’Estat segueixi sense invertir en la millora de la regió industrialitzada més potent de Catalunya i Espanya, afectant al teixit productiu, la competitivitat de les empreses i la capacacitat de reactivació econòmica del Vallès.

Què és FEM Vallès?

La plataforma FEM Vallès està composada per les principals entitats patronals del Vallès: la Cecot (Terrassa), la UEI-Cercle d’Empresaris (de Granollers) i el CIESC (Consell Intersectorial d’Empreses), de Sabadell. Per la seva part, el CIESC està format pel Gremi de Fabricants, el Centre Metal·lúrgic, la patronal PIMEC i altres agents econòmics, com els col·legis professionals. També s’hi inclou l’entitat Via Vallès.

Inversions

FEM Vallès concreta que pel Quart Cinturó (B-40) té una partida de només 5.000 euros per a l’estudi de la B40 Terrassa-Granollers. Es manté aturada una obra de fa anys entre Olesa i Viladecavalls.

Les entitats que conformen la plataforma FEMVallès no entenen que la major concentració productiva de tot l’Estat i, de fet, del sud d’Europa, no compti amb una inversió significativa en infraestructures per tal de potenciar les exportacions en un moment d’estancament del mercat com l’actual”, assenyalen en un comunicat.

La plataforma entèn que el Vallès hauria de ser destinatari clar de les inversions de l’Estat a causa de “la marginació de les inversions en rodalies” i la presència de vies de peatge. Asseguren que no aspiren a noves obres sinó a rendibilitzar i al màxim aprofitament de les xarxes existents.

Foto portada: Via de tren a Sabadell. Autor: J.d.A

Comments are closed.