L’Entesa vol que els aturats sense ingressos no paguin IBI

  • Entesa es mostra totalment en contra de la taxa per a casaments civils.

  • Volen que es gravi l’ús inadeqüat dels habitatges creant una nova taxa.

Dimarts vinent el ple de l’Ajuntament serà l’escenari del debat d’ordenances fiscals i pressupostos per a l’any vinent (en fase inicial). En aquesta línia, diverses formacions fan arribar les seves propostes aquests dies. L’Entesa per Sabadell vol que els aturats sense prestació ni subsidi no hagin d’afrontar el pagament de l’Impost de Béns Immobles.

L’Entesa, que té dos regidors, proposa que les persones en atur que no reben cap prestació tinguin una bonificació total de l’Impost de Béns Immobles, que grava l’habitatge. Recorden que en els últims anys aquest impost ha pujat “de forma abusiva” i que Sabadell té un 20 per cent de persones en situació d’atur.

D’altra banda, en una línia similar a l’expressada per ICV fa uns dies, volen que es crei una nova taxa per gravar l’ús inadequat dels habitatges. Aniria en la línia d’establir una taxa a pagar en el moment d’obrir un expedient per desocupació permanent d’un habitatge o un edifici.

En contra de la taxa per casaments civils

Entesa es mostra en contra de la taxa per la celebració de casaments civils a l’Ajuntament, ja que “és un servei més de la ciutat que ja han d’estar inclosos en l’activitat ordinària que es finança amb els impostos ordinaris”.

Gravar un acte civil que la ciutadania tria celebrar en la casa del poble és obrir la prota al cobrament per l’atenció ciutadana bàsica o els serveis socials i considerem que és un greu error en la concepció de l’administració que ha d’estar al servei de la ciutadania”, diuen en un comunicat.

Tot i així, si la taxa surt endavant creuen que cal una bonificació del 100 per cent per a residents a Sabadell. El govern proposa una bonificació del 50 per cent, i una taxa de 40 euros (sense cerimònia), 180 euros (cerimònia a la sala de govern) i 230 euros (cerimònia a la sala de plens).

Altres mesures

En una altra línia, els entesistes proposen que s’eviti que coincideixin el mateix mes el pagament de l’IBI i la taxa de residus, que es bonifiqui un 30 per cent de l’IBI a qui tingui sistemes de recuperació de l’aigua de pluja, els comerços que tinguin calderes de biomassa o fracció solar, els comerços que comercialitzen productes amb envasos de vidre retornables o a dojo.

2 Comments