Tensió de nou a les portes de Panrico

  • Els Mossos han carregat aquest divendres contra els treballadors, segons les agències de notícies.

  • La direcció preveu acomiadar 1.900 treballadors fins l’any 2015. Vaga indefinida des de diumenge.

El conflicte a la fàbrica de Panrico (Santa Perpètua) s’enquista. Aquest divendres els Mossos d’Esquadra han carregat contra treballadors de la fàbrica. La plantilla està en vaga indefinida des del passat diumenge. La policia catalana ha permès així que entressin camions a la planta.

Segons informa l’agència EFE, la primera càrrega s’ha produït a les sis de la matinada per permetre entrar camions a la planta, que és l’única que fa ‘Donettes’ a Espanya. Han entrat així cinc camions. Acte seguit, els vaguistes han tallat la carretera B-140, que uneix Santa Perpètua amb Sabadell, en els dos sentits. S’ha produït llavors la segona càrrega. Com a conseqüència, una persona ha hagut de ser traslladada a l’hospital amb diverses ferides. Europa Press assegura que són dos els traslladats fins l’hospital de Mollet. Els Mossos asseguren que no s’ha produït cap càrrega, tot i que reconeixen que s’han viscut moments de tensió.

El president del comité de empresa, Ginés Salmerón, assegura que han arribat 15 furgonetes dels Mossos, que han baixat i “carregat contra els treballadors”. El sindicat Comissions Obreres ha denunciat en un comunicat que la policia catalana “està dificultant l’exercici del dret a vaga” fent que “els manifestants estiguin retinguts entre furgonetes mentre diversos camions van entrant i sortint”. Asseguren que la presència policial és excessiva.

Reaccions polítiques

El diputat sabadellenc d’ICV-EUiA, Joan Mena, s’ha adreçat a les portes de la fàbrica, condemnant els fets, qualificant-los com una actuació “violenta i desproporcionada”. També l’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia (ICV-EUiA) s’hi ha apropat. La diputada sabadellenca del PSC, Montserrat Capdevila, ha assegurat a Twitter que és “indignant que el govern de CiU enlloc de mediar perquè l’empresa pagui als treballadors de Panrico envia Mossos per carregar”. Per la seva part, les Candidatures Alternatives del Vallès mostren la seva solidaritat amb la plantilla i denuncia que el cent per cent de la marca va ser adquirida per un fons vòltor nord-americà expert en adquirir empreses a punt de fer fallida per a vendre-les després.

Vaga indefinida

La plantilla està en vaga indefinida des del passat diumenge en protesta per l’Expedient de Regulació d’Ocupació que vol implantar la direcció. Els sindicats i la direcció de Panrico estan negociant a Madrid un calendari de reunions per abordar la viabilitat de l’empresa. La direcció preveu acomiadar més de 1.900 treballadors fins l’any 2015, gairebé la meitat de la plantilla, d’un total de 4.00o treballadors.

Foto portada: Mossos a Panrico, aquest divendres. Autor: J.Mena (Twitter).

Comments are closed.