Anna Carrasco (PSC): “Els meus referents són Felipe, Maragall i el meu pare”

Anna Maria Carrasco és la nova regidora de l’ajuntament de Sabadell. Substitueix Montserrat Capdevila, que ha deixat l’acta de regidora després de 14 anys. Carrasco, que prové de la Creu de Barberà i d’una família vinculada al comerç, és la regidora més jove del consistori. Té 29 anys i està estudiant Administració i Finances a l’Institut Obert de Catalunya. Assegura que arriba de forma “inesperada” a l’Ajuntament després d’un any molt mogut en la política local.

Amb els referents polícs entre Felipe González i Pasqual Maragall però el referent vital del seu pare, Anna Maria Carrasco es defineix com una persona “treballadora, constant, lluitadora, senzilla i apassionada”. Considera que va entrar en política fa uns anys “perquè encara crec que podem ajudar els altres a través de la política” i assegura que “m’encanta llegir”, definint Paulo Coelho com el seu escriptor favorit i L’Alquimista com el seu llibre favorit. A nivell musical, es queda amb grups catalans com Els Catarres i Manel o Alejandro Sanz a escala espanyola però si només hagués de seleccionar una veu assegura que és Joan Manuel Serrat. Crescuda a la Creu de Barberà però amb el batxillerat fet a un centre concertat del Centre, assegura que la seva ciutat favorita és Londres.

Va entrar en política a través de la Joventut Socialista de Catalunya (JSC) a Sabadell i assegura que “una part de Felipe González m’agrada molt” però el combinaria amb Pasqüal Maragall. Fora de la política, el seu referent és el seu pare. “He crescut molt amb la seva referència i poso en pràctica tots els seus consells i el model de vida que va portar sempre: ser un mateix sempre, no perdre la identitat, ser humil i lleial”. La regidora més jove de Sabadell va aterrar al ple el dia que els iaioflautes el van fer aturar.

Com va viure l’acció dels iaioflautes, un fet que no passa sovint al ple?
Em va sorprendre. Penso que, com va dir l’alcalde Sánchez, el ple té unes normes i s’han de complir per tothom.

Deixant de banda les formes, creu legítim el fons dels seus plantejaments?
Estem en un estat de dret i tothom té dret a expressar-se. Cadascú veu les coses d’una manera però tothom ha de poder expressar la seva opinió.

Arriba a l’Ajuntament amb una certa experiència prèvia al partit, segurament de forma inesperada [anava el número 18 de la llista] i han hagut de passar algunes coses per arribar al moment. L’Ajuntament i la ciutat han estat molt marcats aquest temps pel cas Mercuri. Com ha viscut aquesta situació des del partit, encara ara quan continua una certa situació anòmala amb tres regidors sense atribucions ni gaires funcions en el dia a dia municipal.
Arribem en una situació anòmala però com diu l’alcalde Bustos ha de quedar clar que ells no tenen a veure amb cap trama de corrupció. Recolzem els nostres companys. Són innocents. Estem segurs que no han fet res il·legal. Caldria respectar la presumpció d’innocència.

Serà encarregada de portar les relacions ciutadanes. És conscient que hi ha un malestar al carrer amb la política? Creu que els temes que preocupen al carrer són els que es tracten al consistori?
Crec que sí. Però la regidoria està molt al costat i és una regidoria per treballar de forma conjunta i els ciutadans poden fer arribar les seves queixes. Estem en crisi econòmica i potser també política i social. Intentarem estar al costat de la gent que no necessita.

Creu que realment la ciutadania té aquesta percepció? Els que més pateixen veuen que el consistori està al seu costat?
Entro avui i en uns dies visitaré els districtes i estaré a disposició dels ciutadans. Llavors ho podré dir amb més concreció. Però si ells no tenen aquesta impressió, la meva feina és transmetre que estem al seu costat i que vetllarem per ells.

Té algun projecte en concret que vol impulsar?
Principalment em situaré, coneixeré el departament, la gent que en forma part, coneixeré les entitats, les associacions i veuré quins problemes pateixen i que demanen per buscar una solució. Projectes més endavant tirarem endavant alguna cosa nova. Potser.

A nivell general, hi ha un debat especialment intens a Catalunya sobre el dret a decidir o la probable independència. El PSC s’ha manifestat a favor del dret a decidir. Hauríem de pensar la seva opinió està a favor d’exercir-lo.
La línia és ‘Sí’ al dret a decidir però amb una consulta legal i pactada. Una vegada haguem de votar, votarem ‘No’ a la independència. És la nostra línia.

Per altra banda, serà presidenta del Consell de Districte 6 i allà hi viu. Creu que se’n parla molt o poc als barris del tema sobiranista?
Com saps, sóc del districte 6, hi he crescut i hi visc. Amb qui parlo i tinc amistat no hi parlem d’això. Parlem de l’atur, de les retallades en sanitat, en educació, en pensions. Parlem d’això, que és el que a la gent li interessa. La independència està sobreexposada a nivell mediàtic i ens oblidem que l’estat del benestar s’està destruïnt a passos agigantats.

Com veu la situació del sector sud de la ciutat?
Ha sofert una transformació en els últims anys. Però ha estat sempre un sector amb persones que han treballat molt pel barri. Ara estarem allà a sobre dels problemes per intentar-hi donar sortides.

Foto portada: Anna Carrasco, a la porta del consistori, aquest dimarts. Autor: J.d.A.

One Comment