Banc Sabadell donarà suport integral a una desena de ‘startup’

  • L’entitat financera presenta a Barcelona el seu projecte BStartup per col·laborar amb empreses tecnològiques.

  • Busquen una desena de startup que ja facturin i amb un equip humà potent.

Banc Sabadell ha presentat aquest dilluns el seu programa BStartup, que vol impulsar el creixement d’empreses joves, especialment aquelles amb un projecte innovador i de perfil tecnològic. Seleccionaran 10 empreses d’entre les que es presentin a la convocatòria fins el 20 de desembre.

El programa vol donar suport transversal a empreses joves, especialment centrades en l’esfera digital. El programa inclou també l’especialització de més de 50 oficines de la xarxa del BS a Espanya per considerar-les startup friendly. Els empleats rebran formació específica per atendre aquests clients

En total s’invertirà un milió d’euros en 10 empreses digitals amb potencial de creixement. Es farà un programa d’alt rendiment amb la implicació del reconegut emprenedor tecnològic i conseller delegat d’Inspírit, Dídac Lee. El programa també incorpora el know how de Yolanda Pérez, fins fa poc directora dels programes dirigits a startups i empreses de Barcelona Activa, l’agència de la ciutat barcelonina per promoure l’emprenedoria.

L’entitat financera creu que així creen les condicions perquè la comunitat d’emprenedors associada al Banc Sabadell (una entitat amb una alta quota de mercat entre les pimes i els autònoms) trobi al banc un interlocutor preparat i amb solucions. L’entitat vol també millor els seus protocols per detectar aquelles noves iniciatives empresarials de gran valor afegit que mereixen rebre suport encara que ofereixen un major risc sota els paràmetres convencionals de la banca.

S’han seleccionat més de 50 sucursals pròximes a nuclis d’emprenedors el personal de les quals serà format específicament per poder atendre aquesta mena de clients. També a la direcció d’anàlisi de riscos es comptarà amb especialistes adaptats a aquest perfil d’empresari”, ha assegurat el director general de Banca Comercial del BS, Jaume Ventura.

Com funciona el programa? Es volen impulsar 10 projectes en dos torns amb un programa intensiu de sis mesos. En cada programa es farà una inversió global de fins a 100.000 euros en capital. Fins el dia 20 de desembre es poden presentar candidatures al web BStartup10. Busquen uns projectes que ja funcionin, estiguin facturant i amb un equip humà potent al darrere.

Foto portada: la directora de BStartup, Yolanda Pérez; el director general de Banca Comercial del BS, Carlos Ventura; el conseller delegat d’Inspirit, Dídac Lee; i el director de Canals i Innovació del BS, Pol Navarro, en la presentació. Autor: BS

Comments are closed.