El congrés Reinnova arriba a la tercera edició amb novetats

  • Reinnova, nascut i crescut a Sabadell, és el principal congrés sobre residus del sud d’Europa, segons el Consorci.

  • El congrés es farà dijous i divendres a Fira Sabadell amb una sessió prèvia al Museu del Gas dimecres.

Des del Consorci de Residus asseguren amb satisfacció que Reinnova és el principal congrés del sector que s’organitza al sud d’Europa. El congrés va néixer l’any 2009 i es celebra cada dos anys. La setmana vinent arribarà a la seva tercera edició. Ho fa amb algunes novetats en diferents aspectes.

El congrés es farà el proper dijous i divendres a Fira Sabadell i hi ha prevista la participació d’unes 320 persones relacionades, ja sigui des del món empresarial o des de l’administració, amb la gestió dels residus. Però dimecres hi haurà un preàmbul amb una trobada d’ens locals al Museu del Gas, que ja ha omplert les inscripcions, i que servirà per debatre com ajuntaments, consorcis o diputacions gestionen els residus i avancen cap a la sostenibilitat econòmica.

L’economia mana. De fet, l’economia ha manat sempre però ara encara més i hem de reduir els costos i garantir els compromisos ambientals, buscant oportunitats econòmiques en aquest sector per generar també nous llocs de treball”, assegura el president del Consorci de Residus, Juan Carlos Sánchez.

En la trobada d’ens locals, hi haurà representantes de les quatre províncies catalanes i d’altres autonomies com Andalusia, Madrid, València o Galícia. La sessió està dirigida a responsables polítics i tècnics de medi ambient i es combinaran tallers amb aportacions institucionals. La jornada acabarà a les 18.30 hores amb una visita guiada al Museu del Gas, que tracta temes relacionats amb l’energia i el medi ambient.

Congrés Reinnova

Dijous i divendres es durà a terme la tercera edició del Congrés a Fira Sabadell. En aquesta ocasió, està més centrat en l’anomenada economia verda i abordarà temes com la creació de llocs de feina en el sector, les oportunitats per generar negoci i la gestió intel·ligent dels residus.

El Congrés també porta algunes novetats:

· El Consorci de Residus, la Universitat Politècnica i Ferrovial presenten un acord per fer una diagnosi de la gestió actual dels residus municipals i industrials de Catalunya i fer una projecció entre 2025 i 2030. Una mena de llibre blanc de la gestió de residus.

· Reinnova s’exporta a Brasil. El Consorci, l’Agència de Residus de Catalunya i el govern regional de Santa Catarina (Brasil) signen un acord per organitzar Reinnova a Brasil. De fet, la gestió dels residus a Amèrica Llatina protagonitza bona part de les sessions de divendres, ja que s’han detectat nombroses oportunitats de negoci. Segons el president del Consorci, Juan Carlos Sánchez, Llatinoamèrica està augmentant la seva consciència ambiental com ho va fer el sud d’Europa fa tres o quatre dècades, i s’emmirallen en la gestió dels residus que es fa al vell continent.

· Reinnova analitzarà diverses experiències que es consideren bones pràctiques en la temàtica. Per exemple, les últimes tendències en el sector a Àustria o Alemanya, que aposten per la recuperació de residus “d’alta intensitat”.

· A nivell europeu, es coneixerà el que la Unió Europea assenyala com a ‘Horitzó 2020’, una política de gestió de residus unificada a nivell comunitari.

Presència internacional

Les ponències comptaran amb la participació de reconeguts especialistes de nivell català, estatal i internacional provinents d’Eslovàquia, Grècia, Àustria, Alemanya, Dinamarca, Itàlia, el Regne Unit, Argentina o Brasil.

Reinnova està organitzat pel Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental i l’Agència de Residus de Catalunya, amb la col·laboració de l’Instituto para la Sostenibilidad de los Recursos i la Fundació Fòrum Ambiental.

Foto portada: el president del Consorci de Residus, Juan Carlos Sánchez, i la tècnica del Consorci, Maria Díaz.

Comments are closed.