Ral·li Llana

Els vehicles d’època tornaran a Sabadell pel Clàssic de la Llana

  • Els vehicles “històrics” són aquells de 1905 a 1945 i els “clàssics”, de 1945 a 1988.

  • Hi haurà dos recorreguts segons l’antiguitat dels vehicles, que començaran i acabaran al costat de la Fira de Sabadell.

Els amants dels vehicles d’època ja tenen què fer el proper dissabte 23 de novembre a Sabadell. La ciutat acollirà el IX Clàssic de la Llana, organitzat pel Motor Club Sabadell, que reunirà pels carrers sabadellencs a cotxes i motos des de 1905 fins a 1988, distribuits per categories segons la seva antigüitat.

La cursa aquest any comptarà amb una sèrie de novetats. La primera i més important és que enguany el Clàssic de la Llana s’ha separat del Ral·li de la Llana Legend, que se celebrarà al març o l’abril, ja que es tracta de dues proves diferents en quant a format i tipus de vehicles. Al Clàssic de la Llana no es permetran els cotxes de ral·li, així com tampoc l’ús d’aparells programables. Es vol una prova més senzilla, més assequible esportivament parlant i que no requereixi cap aprenentatge informàtic.

El president del Motor Club Sabadell, Carles Aluju, ha explicat els motius de la separació d’ambdues carreres.

Tot té un inici i un final. Per a mi, els cotxes de ral·li en proves de regularitat en carretera oberta fa temps que van deixar de tenir el seu lloc. Ara hi ha un inici d’una era nova on les institucions han de vetllar per tal que cada disciplina tingui el seu espai i sigui veritablement com ha de ser”, ha afirmat Aluju.

La segona novetat és la incorporació de les classes B, C i D, que agrupen els vehicles anomenats ‘històrics’, de 1905 a 1945. Hi haurà dos recorreguts diferents. Els ‘històrics’ faran dos dels sis trams cronometrats de la prova i es mesurarà la regularitat més baixa. El recorregut total d’aquest grup serà de 89,45 km, 38,80 dels quals seran mesurats. La resta de vehicles, que abarquen de 1945 a 1988 i són els anomenats ‘clàssics’, recorreran 206,13 km (97,68 km de trams de regularitat i 108,45 km de trams d’enllaç).

Els dos recorreguts començaran i acabaran a la plaça de la Sardana, al costat de la Fira de Sabadell. Els ‘històrics’ sortiran a les 11:45 i arribaran prop de les 17h, mentre que els ‘clàssics’ marxaran a les 12 i tornaran sobre les 18h. Tots els participants tindran una parada per dinar.

Els preus de participació variaran segons el tipus de vehicle, però tots hauran d’abonar també 50 euros en efectiu de fiança del transponedor, quantitat que es retornarà en finalitzar la prova sempre i quan no s’hagi malmès o perdut. Els cotxes de classe B, C i D: 70 euros; els cotxes de classe E, F, G, H i I: 125 euros; els equips de dues motos de classe M: 85 euros; i els equips d’una moto de classe M: 70 euros.

Les inscripcions per qualsevol dels dos recorreguts les podeu fer al web del Motor Club Sabadell i amb ella es regalaran dues entrades per la Fira de Sabadell.

Foto: una imatge de l’anterior Ral·li de la Llana.

Comments are closed.