L’Entesa denuncia que els tres regidors imputats al cas Mercuri cobren 220.000 euros anuals

  • Els regidors Paco Bustos i Joan Manau són assessors del PSC a l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

  • Manuel Bustos supera els 100.000 euros anuals entre el sou a la Diputació i la dieta municipal.

L’Entesa per Sabadell ha revelat aquest dijous mitjançant un comunicat que els tres regidors imputats al cas Mercuri que encara mantenen l’acta cobren més de 100.000 euros de fons públics. L’Entesa fa públic que Paco Bustos i Joan Manau són càrrecs de confiança de l’Àrea Metropolitana des de l’arribada de Juan Carlos Sánchez a l’alcaldia.

Juan Carlos Sánchez va ser investit alcalde a principis de març i el dia 6 de març va presentar el seu cartipàs, sense els regidors imputats: Manuel Bustos, Paco Bustos i Joan Manau (podeu trobar més informació a ‘Burgués i Farrés són els pesos pesats del govern Sánchez‘).

Segons la informació feta pública per l’Entesa per Sabadell aquest dijous, al dia següent Paco Bustos i Joan Manau entraven en nòmina de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, sent nomenats assessors del PSC en aquest òrgan metropolità. Cada regidor cobra de l’AMB 48.950 euros anuals per aquesta funció més 15.600 euros anuals com a dieta d’assistència al ple municipal. Fonts de l’AMB han confirmat aquest divendres a iSabadell que tant Paco Bustos com Joan Manau són assessors del grup socialista a aquest òrgan. Cada partit té assignat un número d’asessors de lliure designació.

Per la seva part, Manuel Bustos, exalcalde de Sabadell, va ser nomenat adjunt a la vicepresidència cinquena de la Diputació a finals del mes d’octubre de 2012, un mes abans de l’esclat del cas Mercuri. De l’ens provincial cobra 84.500 euros anuals, i també cal sumar-hi els 15.600 euros anuals que cobra per assistència als plens municipals.

Sent així, i segons les dades de l’Entesa, amb dos regidors a Sabadell, els tres regidors socialistes que estan imputats al cas Mercuri cobren 230.000 euros anuals de fons públics. L’Entesa creu que cobren “un sou d’escàndol” per fer unes funcions sobre les quals “hi ha dubtes més que raonables que les executin, ni que tinguin capacitat per realitzar-les. Uns diners que podrien dedicar-se a coses molt més útils per a la ciutadania”, finalitzen.

Quatre regidors imputats

Quan va esclatar el cas Mercuri, el 27 de novembre de 2012, quatre regidors de Sabadell van ser imputats. Ricard Estrada, imputat per un delicte d’ordenació del territori, va dimitir el mes de febrer. Per la seva part, Joan Manau (imputat pel mateix que Estrada), Paco Bustos (imputat per tràfic d’influències i malversació) i Manuel Bustos (tràfic d’influències, malversació i omissió del deure de perseguir el delicte) continuen sent regidors dins el grup socialista.

Foto portada: els regidors Paco Bustos (esquerra) i Joan Manau (centre), sortint d’un ple municipal. A la dreta, l’ex-regidor Ricard Estrada. Autor: David B.

4 Comments