Panrico

Es solidaritzen amb els treballadors de Panrico

  • Centenars de persones i entitats donen suport als treballadors de Panrico en una jornada reivindicativa i festiva.

  • Durant la jornada s’ha instal·lat una caixa de resistència per ajudar als treballadors que es troben en vaga. 

Aquest dissabte s’ha realitzat la primera jornada de suport a la vaga indefinida iniciada pels treballadors de Panrico de la planta de Santa Perpètua a la plaça de Pompeu Fabra de Sabadell (al costat de la plaça d’Espanya).

Al llarg de tot el dia centenars de persones i entitats han mostrat la seva adhesió a la vaga indefinida engegada el 13 d’octubre pels treballadors de Panrico a la planta de Santa Perpètua en contra del pla d’acomiadaments i les retallades salarials que vol imposar l’empresa després de signar un acord amb la comissió negociadora que suposa l’acomiadament de 745 persones (154 de la planta vallesana) i una rebaixa salarial mitja del 15 per cent per al 2014 en endavant. Els treballadors de Panrico de la planta de Santa Perpètua, no accepten aquestes condicions i estan en vaga indefinida, fent aqueat dissabte una jornada de sensibilització seguida per centenars de persones i entitats.

Durant el matí s’han realitzat diferents taules rodones on han participat representants de diferents empreses que estan patint acomiadaments de personal, com és el cas de treballadors de Telepizza, Hewlett Packard, o TV3, entre d’altres. Tots ells han exposat les seves problemàtiques i s’han llançat a l’aire diverses propostes i conclusions per arribar a possibles solucions.

Panrico - Caixa resistencia
Caixa de resistència pels treballadors de Panrico. Autor: David B.

Després de dinar, Manuel Navas, en representació de la Federació d’Associacions de Veïns de Sabadell, ha parlat sobre les clàusules sòl, informant  i assessorant als treballadors que tenen aquest tipus de clàusula en les seves hipotèques.

Els regidors de l’ajuntament de Sabadell Carme García (ICV), Marisol Martínez (EUiA) i Juli Moltó (Entesa), han mostrat el seu suport als treballadors de Panrico i s’han posat a la seva disposició. La jornada ha acabat amb una emotiva actuació musical dels Iaioflautes de Barcelona i una actuació de les Bruixes del Nord.

La marxa del Vallès

En aquesta primera jornada, els treballadors de Panrico de la planta de Santa Perpetua han acordat fer una marxa de tres dies per tot el Vallès, acabant el dia 20 en una jornada a Santa Perpètua. Aquesta marxa es concretarà en una reunió que es realitzarà el proper dilluns per la tarda.

Foto portada: Un moment de la jornada reivindicativa, dissabte al matí. Autor: David B.

Comments are closed.