Capdevila i Corcuera renuncien a les primàries del PSC en benefici del regidor Josep Ayuso

  • La diputada al Parlament i el diputat al Congrés renuncien a presentar-se a les primàries del PSC.

  • Els dos recomanen un candidat socialista de consens i es posicionen a favor de Josep Ayuso.

Montserrat Capdevila i Carlos Corcuera, que s’havien mostrat en disposició de liderar el PSC a les eleccions municpals de 2015 renuncien a fer-ho i es posicionen ara a favor de l’actual tinent d’alcalde d’Urbanisme i regidor d’Esports, Josep Ayuso. Consideren que Ayuso pot ser un home de consens. De moment, Juan Carlos Sánchez manté la seva precandidatura.

La diputada al Parlament de Catalunya, Montserrat Capdevila, ha fet saber al PSC de Sabadell que dóna un pas enrere en les seves aspiracions a liderar la candidatura socialista a la ciutat l’any 2015. Assegura que el PSC “necessitem apostar amb fermesa pel consens” i decideix retirar la seva precandidatura. Ara dóna suport a Josep Ayuso, a qui “considero un excel·lent candidat a l’Alcaldia”.

En similars termes s’ha pronunciat el diputat al Congrés, Carlos Corcuera. Creu que Ayuso és un “bon coneixedor de la realitat de la nostra ciutat” i es posiciona a favor d’ell com un candidat “de consens”. Segons algunes fonts, Ayuso rep el suport de la major part de l’executiva local del partit, reunida aquest dilluns, i també de l’exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos.

Ayuso no n’ha volgut parlar aquest matí

Davant les informacions sorgides en els darrers dies que Josep Ayuso seria precandidat socialista, iSabadell ha preguntat aquest matí al tinent d’alcalde d’Urbanisme en roda de premsa si es pensava presentar a les primàries. Ayuso ha assenyalat que no era el moment de parlar i no ha volgut respondre, assenyalant que “són qüestions internes del meu partit” i que es sabrien quan toqués.

Dues hores després d’aquestes declaracions, Capdevila i Corcuera han fet públic que donaven suport a l’actual regidor d’Urbanisme i Esports. Ayuso, advocat de professió, és regidor a Sabadell des de l’any 2003 i ha estat molt vinculat a l’àmbit esportiu, tot i que des del mes de març porta també les responsabilitats d’Urbanisme.

Sánchez continua

El tercer candidat que fins ara s’havia posicionat com alcaldable, l’actual alcalde Juan Carlos Sánchez, continua amb la intenció de presentar-se a les primàries i liderar el PSC l’any 2015.

Foto portada: Josep Ayuso, al centre, entre els regidors Cristian Sánchez i Anna Carrasco, aquest matí a l’Ajuntament. Autor: J.d.A.

9 Comments