Els socialistes volen avançar les primàries

L’executiva del PSC de Sabadell demanarà a la Federació comarcal del PSC, i aquesta a l’Executiva del partit, que els permetin avançar el període de primàries. Segons asseguren, ho fan davant l’interès de diverses persones en presentar-s’hi.

Segons assegura el primer secretari del PSC de Sabadell, Cristian Sánchez, l’aparició de diversos precandidats a encapçalar el projecte socialista local és el motiu per demanar avançar les primàries. Fins el moment han mostrat la seva voluntat de presentar-se l’actual alcalde de Sabadell, Juan Carlos Sánchez, el diputat al Congrés Carlos Corcuera i, amb matisos, la diputada al Parlament Montserrat Capdevila. Cristian Sánchez, a més, diu que hi ha “altres persones que han mostrat la seva predisposició a encapçalar les llistes”, però no ha afegit més informació:

Davant aquesta situació, l’executiva local ha decidit sol·licitar a la Federació del PSC del Vallès Occidental Sud un avançament del procés d’eleccions primàries a Sabadell”, diu Cristian Sánchez.

Segons el PSC de Sabadell, el reglament intern del PSC valida les agrupacions dels municipis de més de 50.000 habitants a avançar les eleccions primàries. Per exemple, així ho farà Barcelona. Sánchez diu que l’objectiu és tenir un procés transparent “que permeti que el candidat surti de la unitat, el consens i la majoria, per poder liderar el projecte socialista de Sabadell a partir de 2015”.

Aquest divendres es reuniran les persones que han fet públic el seu interès en ser alcaldables, la direcció del grup municipal del PSC a Sabadell, l’executiva local i la direcció de la Federació comarcal per encarar el procés.

Un cas excepcional?

Segons el reglament d’elecció dels candidats a alcalde del PSC, el calendari de les primàries està regulat per la Comissió Executiva del PSC, l’òrgan executiu de la formació política. Només en casos “excepcionals” i a petició de la Federació Comarcal corresponent, l’Executiva podrà decidir avançar el procés en alguns municipis concrets.

Fa unes setmanes, l’exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos, va marcar el temps del procés assegurant que seria durant aquest any quan es dibuixarien les primàries. El fet que Juan Carlos Sánchez fes públic el seu interès en presentar-se, i després la resta de possibles candidats, ha desencadenat el debat malgrat que falta un any i mig per les eleccions municipals. I ara el PSC vol avançar el procés de primàries a Sabadell. Segons diverses fonts consultades, les primàries es poden decidir en un període de temps breu, d’unes poques setmanes.

Foto portada: Corcuera, Sánchez i Capdevila, en imatges d’arxiu.

2 Comments