Foto portada: Ayuso i part del seu equip durant les primàries del PSC. Autor: J.d.A

Ayuso i Farrés ja són candidats a les primàries del PSC

  • El candidat Josep Ayuso entrega 260 avals a la comissió electoral. Més de la meitat de la militància li dóna suport.

  • Marta Farrés entrega 140 avals. Aquest divendres presenta les seves línies electorals i compromisos ètics.

Els dos regidors que volen liderar la candidatura del PSC l’any vinent a les eleccions locals ja són formalment candidats. Tant Josep Ayuso com Marta Farrés han obtingut el centenar d’avals entre els 500 militants del PSC de la ciutat que són reglamentaris. Ara s’obren els comicis que acabaran amb una votació amb dret a vot per militants i simpatitzants.

El candidat oficialista, Josep Ayuso, ha fet entrega dels seus avals aquest dijous a la tarda en persona. Acompanyat pels quatre regidors del grup municipal que li donen suport de forma explícita (Lluis Monge, Carles Bosch, Cristian Sánchez i Anna Carrasco) ha entregat els seus avals a la comissió electoral del partit, formada entre altres per l’actual alcaldessa de Palau-Solità i Plegamans, Teresa Padrós, o l’expresident del Consell Comarcal, Antoni Rebolleda. Ayuso ha entregat 260 avals. El PSC a Sabadell té uns 500 militants en l’actualitat. Per tant, més de la meitat de la militància ha donat suport a Josep Ayuso. “Gràcies! Seguim sumant pel futur! Seguim sumant per Sabadell! Som la candidatura de la majoria i continuarem explicant el nostre projecte per aquesta ciutat que tan estimem. Bona nit!”, deia aquest dijous a la nit Ayuso al seu Facebook.

Per la seva banda, representants de la candidatura de Marta Farrés han entregat els seus avals al vespre, abans de les 20 hores, quan es tancava el període. Farrés ha obtingut una xifra sensiblement inferior d’avals però ha superat el centenar. En total ha obtingut 140 avals a la comissió electoral. “Avals validats: hi haurà primàries! Moltes gràcies a tothom per haver-ho fet possible!”, ha assenyalat Farrés al seu Facebook. Farrés presentarà aquest divendres les línies bàsiques de la seva candidatura. I també una sèrie de compromisos ètics. El seu equip ha fet un vídeo promocional de la seva candidatura (podeu veure’l a la capçalera d’aquesta informació).

Més de 2.500 persones amb dret a vot

Per tant, els dos ja són oficialment candidats a les primàries. Ara s’obrirà un procés, que encara s’ha de determinar, amb campanya i possibles debats. També cal decidir si es fan unes primàries obertes, cosa que a dia d’avui sembla poc probable. En qualsevol cas, les primàries acabaran amb una votació a la que tindran dret a vot dos col·lectius. Per un costat, els 500 militants del partit a Sabadell. Per una altra banda, els poc més de 2.000 simpatitzants. En total, més de 2.500 persones. Militants i simpatitzants votaran en dues urnes separades però els seus vots tenen el mateix valor. Si dins la militància Ayuso ha estat clarament més fort en la recerca dels avals, caldrà veure la resposta dels simpatitzants socialistes.

A falta de calendari, s’estima però que en poques setmanes i en qualsevol cas no més enllà del mes de març el PSC ja tingui alcaldable per a l’any 2015. Serà el primer canvi d’alcaldable des de l’any 1999, primers comicis en que Manuel Bustos va liderar la formació socialista a les eleccions.

2 Comments