Ràdio Sabadell

CiU i PSC desencallen la direcció de ‘Ràdio Sabadell’

  • El director de la ràdio serà Manolo Garrido, amb els vots a favor de CiU, que s’hi va oposar al juliol.

  • Ràdio Sabadell tindrà com a cap d’informatius la candidata alternativa, Montserrat Pérez.

Després de més de set mesos sense director, el PSC i Convergència i Unió han pactat desencallar la renovació de Ràdio Sabadell. El càrrec de director, si el ple de dimarts ho aprova per dues terceres parts, recaurà en el candidat Manolo Garrido, que va rebre els vots de PSC i PP al juliol. CiU, que s’hi va oposar, votarà ara a favor. Asseguren que introdueixen noves sensibilitats a l’emissora i que calia desencallar la situació.

De fet, des de que el ple municipal no va trobar el consens necessari per nomenar un nou director, el Consell de l’Audiovisual de Catalunya tenia la responsabilitat d’emetre un dictamen. Però el temps ha passat i el CAC no s’ha pronunciat. Segons s’ha comentat aquest dilluns tant al Consell d’Administació com al Consell Consultiu i Assessor de Ràdio Sabadell, el govern local havia rebut mitjançant converses informals informacions que anaven en la direcció de que el CAC no es posicionaria més enllà de demanar un acord a la ciutat per desencallar la renovació de la ràdio.

Segons la Llei de l’Audiovisual de Catalunya, el director d’una emissora de ràdio pública s’ha d’aprovar per dues terceres parts del ple municipal (anteriorment el director era designat pel govern local). A Sabadell no s’havia arribat a cap acord. El candidat Manolo Garrido va aconseguir 15 vots a favor (13 del PSC i 2 del PP). Per la seva part, la candidata Montse Pérez havia obtingut 11 vots a favor (5 de CiU, 2 de l’Entesa, 2 d’ICV i 2 d’EUiA). Cap dels dos va arribar als 18 vots necessaris (més info: ‘Fracassa la renovació de Ràdio Sabadell‘)

Tot indica que Manolo Garrido, actual presentador del programa Tarda de ràdio, hi arribarà ara. Convergència i Unió donarà els seus vots positius al nou director, com així també el PSC. Caldrà veure el posicionament final del PP, que considera el pacte un canvi de cromos entre socialistes i nacionalistes. El govern local ha presentat l’acord aquest dilluns al Consell d’Administració de la Ràdio (format per regidors de totes les formacions) i també al Consell Consultiu i Assessor (format per periodistes, directors dels mitjans de comunicació locals i representants dels grups municipals). Finalment tant Garrido com Pérez Creus formaran part de l’estructura de l’emissora. Garrido serà el nou director. Pérez Creus serà contractada com a nova cap d’informatius. El PSC i CiU han pactat la mesura per desencallar una situació que, segons asseguren, calia resoldre i no es podia allargar en el temps.

Els Consell d’Administració i Consultiu, informats de l’acord

Al Consell d’Administració, les formacions d’esquerres s’han mostrat en contra de l’acord. Tant l’Entesa com ICV i EUiA rebutjen la solució. Al Consell Consultiu la solució també ha rebut crítiques d’alguns consellers.

D’altra banda, en un comunicat fet públic aquest dimarts, l’Entesa per Sabadell demana iniciar de nou el procés ja que creuen que està viciat des de l’inici i acabarà amb un director “sense qüalificació professional”. Acusen a CiU de facilitar que Ràdio Sabadell estigui dirigida per una persona de l’estricta confiança del PSC i en especial de l’exalcalde Manuel Bustos.

NOTA POSTERIOR: en un comunicat ICV també ha destacat que s’ha pactat una solució “a costa de l’erari públic” i consideren que no hi ha cap tipus de renovació a l’emissora pública ni genera consens. ICV hagués preferit iniciar de nou el procés.

Foto portada: façana de l’emissora municipal. Autor: David B.

5 Comments