Farrés limitarà el seu període com alcaldessa a dos mandats

  • La candidata a les primàries del PSC estableix els seus principis ètics.

  • Limitació de mandats, declaració de béns, conciliació d’horaris i pluralisme marquen el seu decàleg.

La candidata a les primàries del PSC de Sabadell Marta Farrés només estarà com alcaldessa vuit anys. Així s’ha compromès aquest matí en la presentació dels seus principis ètics de cara a les eleccions primàries, al centre cívic de Ca n’Oriac. Farrés està satisfeta del número d’avals obtinguts i creu que “votant militants i simpatitzants amb vot secret guanyarem” les primàries.

Farrés ha obtingut 140 avals i Josep Ayuso, l’altre candidat, uns 260 avals. Farrés assegura que “amb el suport de l’aparell del partit al darrera gairebé hi estava obligat”. Assegura que la candidatura que lidera ha aplegat “gent de diferents sensibilitats del socialisme, de totes les zones de Sabadell, amb persones del sector catalanista i no catalanista i de diversos perfils culturals i socials”.

Es mostra esperançada davant les primàries i creu que “amb el vot secret” de militans i simpatitzants les guanyarà. Continua guanyant suport i aquest divendres s’hi ha sumat l’exregidor de Comerç entre 1999 i 2011, Albert Beltran.

Limitació de mandats

La tinent d’alcalde d’Habitatge ha presentat un decàleg de compromisos ètics i personals. En aquest sentit, parteix de la limitació (personal) de mandats. Es compromet a no estar més de vuit anys (dos mandats) exercint d’alcadessa. Considera que l’òptim serien tres mandats però recorda que ja porta anys a l’Ajuntament (des del 2004) i que coneix la maquinària municipal.

D’altra banda, Farrés ha anunciat que farà pública la seva declaració de béns, la seva agenda diària i també tots els donatius que rebi la seva candidatura durant les eleccions primàries així com les despeses que generi la campanya.

La ciutadania té dret a saber en que em gasto cada euro”, ha dit, assegurant que la seva proposta rebutja els donatius anònims. “No tenim res a amagar i la gent ha de saber que no tenim res a amagar”. En un altre línia, assegura que la “discrepància no és un problema sinó l’inici d’un diàleg i una oportunitat”, fugint del sectarisme. “Volem tenir una mentalitat oberta per trencar motlles”, assegura i afegeix que caldrà sumar gent de sensibilitats diferents “per aportar noves idees des del canvi”.

Farrés també assegura que cal reduïr la burocràcia i apostar per la simplicitat i també per millorar la conciliació de la vida personal i familiar amb un exemple personal: “vull recollir cada dia la meva filla a l’escola”. Finalment, la candidata assegura que vol mantenir els valors “que hi havia a casa i que ens han impregnat: l’honradesa, l’esforç i la perseverança”.

Les votacions a les primàries seran dissabte 1 de març

Tot i que encara s’ha d’acabar de definir el calendari, la candidatura de Farrés treballa amb la idea que la campanya de les primàries comença de forma oficial aquest dissabte i tindrà una durada de dues setmanes.

Tenim 15 dies per parlar del que nosaltres volem. Ara tenim 15 dies que són un regal perquè podrem posar a l’agenda política de la ciutat els temes que més interessen”, ,manifesta.

Així que l’entorn de Farrés vaticina que les votacions dels militants i simpatitzants es faran dissabte 1 de març, a la seu del PSC de Sabadell i volen que a alguns altres punts de recollida de vots més. Farrés vol un horari ampli de votacions per afavorir la participació.

Si es compleix el calendari, el dia 1 de març a la nit el PSC tindrà candidat a les eleccions municipals de l’any vinent. Serà Josep Ayuso o Marta Farrés.

10 Comments