Tanatori de Sabadell

ICV denuncia que al tanatori es poden oferir serveis no contemplats a la concessió

El grup municipal d’Iniciativa per Catalunya Verds ha denunciat que tenen diverses queixes dels veïns sobre el tanatori. Asseguren que s’han posat en contacte amb la formació, i també amb les vocalies d’enterrament de les associacions de veïns, perquè el tanatori ofereix assessorament i gestió jurídica a les famílies.

ICV ha estudiat el cas i creuen que aquests serveis no estan contemplats a la concessió municipal que té l’empresa Torra SA. Creuen que d’aquesta manera es presten serveis no regulats i fora de la concessió.

El nostre grup no té constància que aquest servei estigui contemplat a la concessió, ni molt menys que estigui concedit a cap empresa que hagi concursat per oferir-lo, ni que s’hagin aprovat al consistori les tarifes o la normativa que el regulen”, assegura la portaveu d’ICV, Carme Garcia.

Segons assegura ICV en un comunicat, algunes queixes s’han registrat a l’Ajuntament. El govern ha assegurat a la formació ecosocialista que és conscient de les reclamacions i han demanat un informe a l’empresa concessionària per esclarir els fets. ICV vol saber, no obstant, si el govern local prendrà alguna mesura en cas que es confirmi que Torra SA presta serveis fora dels permesos per la concessió municipal. “Ens preocupa molt que es puguin estar desenvolupant activitats que no estan contemplades ni autoritzades per l’administració i volem que el govern esclareixi els fets immediatament” ha explicat Garcia.

Així mateix, Garcia recorda que la formació va presentar un contenciós administratiu per la concessió del servei, que incloïa a més la gestió del cementiri municipal. De fet, les obres d’ampliació del cementiri estan sota la lupa de la fiscalia anticorrupció a la peça 1 del cas Mercuri i els principals directius de Torra estan imputats per suborn, així com també l’exportaveu del PP a Sabadell, Jordi Soriano, per presumptes pagaments irregulars al voltant d’aquesta obra i concessió.

Torra SA no fa declaracions

iSabadell s’ha posat en contacte amb l’empresa que gestiona el tanatori municipal, situat a la Ronda d’Orient. Però un representant de l’empresa ha assegurat que declinaven fer declaracions sobre les queixes d’ICV.

Foto portada: entrada al tanatori. Foto: Torra SA.

3 Comments