Sabadell aporta terra al roure del Tricentenari

Sabadell aporta terra de la Casa Duran a una iniciativa commemorativa dels actes del Tricentenari, que commemoren el final de la Guerra de Successió l’any 1714.

L’alcalde, Juan Carlos Sánchez (PSC), i els portaveus de CiU i ICV a Sabadell, Carles Rossinyol i Carme Garcia, han recollit de forma simbòlica un grapat de terra del pati de la Casa Duran per plantar el roure del Tricentenari.

La Casa Duran

La Casa Duran va ser construïda durant el segle XVI, en concret entre els anys 1578 i 1606 i té les característiques d’una casa senyorial i de producció agrícola. S’ha triat agafar terra del seu pati perquè la casa ja existia l’any 1714, on es centren els actes de commemoració del Tricentenari.

El roure del Tricentenari

Entre el programa d’actes de l’efemèride organitzats per la Generalitat s’inclou el roure del Tricentenari. Es vol plantar un roure que creixi amb terra de totes les ciutats i viles de Catalunya. Així es vol simbolitzar la unitat i fermesa de Catalunya. Vol simbolitzar també el futur de Catalunya com a projecte col·lectiu.

El 2 de març, a les 12.30 hores es plantarà el roure a l’antic convent de Santa Cecília de Montserrat. Els actes del Tricentenari organitzats pel govern català estan comissariats pel periodista sabadellenc Miquel Calçada.

Foto portada: Rossinyol (CiU), García (ICV) i l’alcalde Sánchez, aquest divendres. Autor: J.Peláez / Aj. Sabadell.

3 Comments