Foto portada: evolució de la finca de Ca n'Alzina des de finals dels 90 fins fa pocs anys. Autor: Entesa

Ayuso assegura que l’Ajuntament és diligent a Ca n’Alzina

Sobre la informació que l’Entesa per Sabadell ha portat a la fiscalia, en relació a les pressumptes irregularitats urbanístiques a l’àmbit de l’hípica de Ca n’Alzina, entre Sabadell i Polinyà, el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Josep Ayuso, assegura que l’Ajuntament té oberts mitja dotzena d’expedients per irregularitats i que l’administració ha estat diligent.

Ayuso assegura que ara mateix hi ha mitja dotzena d’expedients urbanístics en aquest àmbit, ja que s’han detectat (a través d’inspeccions o denúncies de particulars) diverses irregularitats.

Hem obert sis expedients per protegir la legalitat i sempre que hem conegut una infracció, hem iniciat un expedient de disciplina urbanística, però cal tenir en compte que els expedients tenen la seva tramitació i han de seguir els seus passos”.

El tinent d’alcalde manté que entre gener i març del 2013 es van obrir cinc expedients, i un sisè fa no arriba encara a 10 dies per la construcció d’una nau de fusta i altres aspectes. Sobre l’últim, s’ha fet un requeriment per aturar les obres, que es fan sense llicencia. Ayuso manté que el propietaris han dut a termes moviments de terres, construccions d’horts i altres edificis, han abocat ferms i terres omplint una torrentera o han talat arbres “contra la legalitat”.

Sobre el Pla Especial

El consistori va rebre l’any 2012 la proposta de la propietat per fer un Pla Especial. Segons assegura s’ha de fer la tramitació, que implica diverses fases (aprovació en Junta de Govern local, després en ple i finalment a la Comissió d’Urbanisme de Barcelona). Al final del procés, segons Ayuso, es poden prendre tres decisions: que una part o totes les obres de Ca n’Alzina siguin legalitzables; que ho sigui però s’hagin de corregir alguns aspectes concrets o que finalment no siguin legalitzables i per tant s’hagin d’enderrocar les construccions. “Però és important dir que mentre continua la tramitació del Pla Especial no s’aturen ni s’aturaran els expedients urbanístics”, diu Ayuso, en contra del que l’Entesa ha assegurat aquest dijous (més informació: ‘L’Entesa denuncia presumptes irregularitats a Ca n’Alzina‘).

Foto portada:

2 Comments