Demanen deixar d’operar amb el BBVA

L’Entesa per Sabadell demana a l’Ajuntament que deixi d’operar amb el BBVA com a forma de pressió davant el conflicte que té l’entitat financera amb la Plataforma d’Afectades per la Hipoteca i la Crisi des de fa més de 10 dies.

L’Entesa, que té dos regidors a l’oposició, creu que l’Ajuntament ha de deixar d’operar amb aquesta entitat financera per aconseguir que elimini els avals d’una desena de casos que han motivat l’ocupació de l’oficina del carrer Alfons XIII des del dimarts 4 de març. Malgrat les negociacions entre la PAHC i el BBVA no han arribat a bon port, cosa que de moment ha allargat l’ocupació. A més, segons diverses fonts, la PAHC ha intentat la mediació de l’Ajuntament, que hi estava disposat, però l’entitat financera ho ha rebutjat, ja que es tracta de casos individuals sense relació amb Serveis Socials.

L’Entesa considera una obligació moral que l’Ajuntament se situï de forma inequívoca de part de les 10 famílies afectades i que faci tot el possible per sumar-se a la pressió que la PAHC està exercint des de fa 11 dies per reclamar que es corregeixi l’estafa dels avals”, assegura l’Entesa en un comunicat.

La PAHC calcula que quadre de cada 10 seguiments que es fan a Sabadell es concentren en hipoteques de BBVA (que va absorvir per un euro l’extinta Unnim, amb gran presència a Sabadell a través de l’antiga Caixa Sabadell).

L’Entesa vol que els sabadellencs, a nivell individual o col·lectiu, exerceixin mesures de pressió contra aquesta entitat financera, retirant els diners de l’entitat o tancant comptes bancaris.

Foto portada: els regidors de l’Entesa, Virgínia Domínguez (portaveu) i Maties Serracant. Autor: Entesa.

Comments are closed.