La companyia de teatre sabadellenca ‘alGalliner’ fa 10 anys

Els sabadellencs Marc Rius, Albert González, Òscar Castellví i Xavi Salavert, son els impulsors de la companyia de teatre ‘al Galliner’, que aquest any celebra el seu desè aniversari amb una festa, un torneig de futbol i la reestrena del seu primer muntatge teatral.

Els quatre sabadellencs es van conèixer fent teatre a la Joventut de la Faràndula i deuen el nom de la seva companyia a les trobades que feien al galliner del teatre Municipal de la Faràndula, mentre esperaven per sortir a Els Pastorets o d’altres muntatges de l’entitat.

Per commemorar el desè aniversari de la posada en marxa de la companyia teatral alGalliner, es celebrarà una festa al bar de l’Estruch, el proper 26 d’abril. A la festa es presentarà el logotip oficial de la companyia i un vídeo que repassarà la trajectòria d’aquests 10 anys de recorregut. El documental s’està enregistrant des de fa uns dies i comptarà amb força sorpreses, que els quatre joves no han volgut desvetllar en la roda de premsa d’aquest dimecres.

Una escena de Els Justos, a l'Estruch. Autor: David B.

Els membres de AlGalliner i una entitat encara per desvetllar, organitzaran un torneig de futbol dirigit a entitats culturals, es realitzarà el 19 i 20 de juliol.

Commemorant l’aniversari, al mes de novembre es reestrenarà el primer muntatge de la companyia, Tres tristos traumes, amb nova escenografia i vestuari totalment renovat. Tres tristos traumes es representarà molt possiblement al Teatre Principal de Sabadell.

10 anys de ‘alGalliner’

AlGalliner, va presentar el primer muntatge a l’Estruch, amb l’obra Tres tristos traumes, de Pasqual Alapont a l’any 2004, aconseguint fer temporada al teatre Llantiol de Barcelona a l’any 2008. El següent muntatge va ser un musical de petit format, titulat Històries de Sabadell, que actualment encara es representa a les escoles.

A l’any 2012 van presentar la comèdia La ràbia que em fas , de Juli Disla, representació que es va portar al Teatre Regina de Barcelona. A l’any 2013 la companyia estrenà l’obra infantil Hi havia una vegada…, l’espectacle per a museus, Es ven piano i el seu projecte més ambiciós Els Justos, d’Albert Camus, que s’estrenà amb molt èxit a l’Estruch.

Actualment els components de alGalliner, formats a l’institut del teatre, realitzen també projectes a nivell individual. L’Òscar Castellví està realitzant l’obra Toc Toc al teatre Capitol de Barcelona, en Marc Rius està fent gira amb Fuenteovejuna i Sota el llit al Teatre Nacional de Catalunya, Xavi Salavert està a la sala Apolo, fent de tècnic a La Ratonera i Albert González dirigirà la propera producció de la Joventut de la Faràndula Blancaneus i els set nans, al teatre Poliorama de Barcelona.

Foto portada: Salavert, Rius, Carné, González i Castellví, al galliner del TMS La Faràndula. Autor: David B.

Comments are closed.