Foto portada: protesta dels representants sindicals de VIMUSA, al ple de març de 2014. Autor: J.d.A.

Es rebutja la petició per readmetre els set acomiadats de Vimusa

  • El PSC rebutja la moció de l’esquerra per instar a readmetre la plantilla i fer un pla de viabilitat.

  • S’aprova que Vimusa demani un préstec hipotecari de 3 milions d’euros.

Tres forces polítiques de l’oposició (Entesa, ICV i EUiA) han portat al ple una petició (de la mà del sindicats) per readmetre els set treballadors acomiadats a l’empresa municipal Vimusa. La moció s’ha rebutjat amb el vot en contra del PSC i les abstencions de CiU i PP.

El govern local (PSC) ha assegurat que els acomiadaments a l’empresa han estat una decisió difícil però ferma i han tombat la proposta de l’oposició d’esquerres. Més enllà de la concreció, el debat ha servit per posar sobre la taula la gestió d’aquesta empresa de capital 100 per cent municipal.

EUiA ha assegurat que Vimusa s’hauria d’haver reconvertit des de l’inici de la crisi però que el govern no ha fet la feina perquè “estaven en unes altres coses”. La portaveu, Marisol Martínez, ha recalcat el perfil dels acomiadats (majors de 55 anys, una embarassada i una persona amb reducció de jornada per cures familiars, en definitiva, perfils de difícil inserció):

No sé si en el manual del bon socialista figura aquest tipus de procediments, o és que fa tants anys que l’han arraconat que no recorden res del que hi posava”, ha assegurat.

La portaveu d’Iniciativa, Carme Garcia, s’ha mostrat molt preocupada pel futur d’aquesta empresa i ha apostat per iniciar un debat en profunditat. Garcia ha desvetllat que Vimusa va tancar l’any 2013 amb més de dos milions d’euros en pèrdues. L’any 2012 ho va fer amb més de 750.000 euros.

Per la seva part, la portaveu de l’Entesa, Virgínia Domínguez, ha parlat també de mala gestió del govern i la manca de planificació, cosa que ha negat la tinent d’alcalde d’Habitatge, Marta Farrés (PSC), que assegura s’han pres decisions, com l’amortització de places (treballadors que s’han jubilat i el lloc de feina dels quals no s’ha reposat) i la baixada de sous.

El PSC ha estat l’únic vot a votar en contra de la proposta. Convergència i Unió i el PP s’han abstingut. El portaveu de CiU, Carles Rossinyol, s’ha mostrat també preocupat per la situació de l’empresa però manté que cal prendre decisions. Per la seva banda, la regidora del PP, Cuca Santos, ha argumentat que cal prendre mesures per evitar un tancament que “portaria a lamentar la pèrdua de més llocs de treball”.

Crèdit hipotecari de tres milions

D’altra banda, en la discreció i un inusitat silenci del govern local, que no ha intervingut, s’ha aprovat que Vimusa demani un préstec amb garantia hipotecària per valor de tres milions d’euros. L’Ajuntament serà l’avalador. El PSC ha estat l’únic a votar a favor mentre que la resta de l’oposició s’ha abstingut.

La plantilla assisteix al ple

Una delegació de la plantilla de Vimusa ha assistit al ple interessats per la moció a debatre. Han mostrat diverses pancartes en les que acusaven el PSC d’haver utilitzat l’empresa com una eina “partidista”, denunciant l’acomiadament d’una embarassada o lamentant la manca de promocions de lloguer social o l’abandó de la rehabilitació d’edificis.

Foto portada: treballadors de Vimusa, al ple. Autor: J.d.A

One Comment