Daniel Fernández

Mercuri: el PSC no mou fitxa sobre si obliga a dimitir els processats

Quatre càrrecs públics del PSC estan a un pas de seure a la banqueta dels acusats. Un d’ells és diputat: Daniel Fernández. A més, hi ha l’alcaldessa de Montcada, Maria Elena Pérez, i dos regidors de Sabadell, l’exalcalde durant 14 anys Manuel Bustos, i Paco Bustos.

De moment, però, el primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha decidit esperar l’acusació formal per prendre decisions. Navarro ha defensat des de fa un any que els polítics encausats o processats haurien de deixar els seus càrrecs públics, un fet que implicaria que els Bustos, Fernández i Pérez abandonessin les seves respectives responsabilitats públiques. Ara, però, els socialistes esquiven la decisió. L’executiva socialista esperarà a que es resolguin els recursos a la interlocutòria que tanca la instrucció. Per tant, el PSC es dóna temps per decidir.

Daniel Fernández però s’ha avançat i ha fet públic un comunicat. S’ha compromès a renunciar als seus “drets i deures parlamentaris” si el tribunal emet una “interlocutòria d’obertura de judici oral”. Es compromet a renunciar al seu sou però no a l’escó i a la seva condició d’aforat. Trenca així la doctrina Navarro, que es va presentar al maig de l’any passat.

Després de la instrucció crec, encara amb més convicció, que donar l’opinió -si la demanen- sobre un càrrec de confiança no pot ser mai un delicte de tràfic d’influències”, assegura Fernández.

El magistrat del TSJC creu que Daniel Fernández, Manuel Bustos i Paco Bustos haurien comès tràfic d’influències, ja que haurien pressionat a l’alcaldessa de Montcada i Reixac, Maria Elena Pérez, per modificar una contractació al consistori. Pérez va accedir i està imputada per prevaricació (més info: ‘Els Bustos, Fernández i Pérez, a un pas de la banqueta dels acusats‘).

A dia d’avui, Fernández és diputat del Parlament. Manuel Bustos és adjunt a la vicepresidència cinquena de la Diputació de Barcelona i regidor a Sabadell, amb un salari anual de 100.000 euros aproximats. Paco Bustos és regidor a Sabadell, representant de l’Ajuntament al Consell Comarcal i primer secretari de la federació Vallès Sud del PSC (no ha deixat els seus càrrecs de partit a diferència de la resta d’imputats). Maria Elena Pérez és alcaldessa de Montcada i fa poc ha estat nomenada candidata a la reelecció pel PSC.

Foto portada: Daniel Fernández, exsecretari d’Organització del PSC. Autor: cedida.

6 Comments