Mala maror entre CC.OO i Farrés pel retorn al treball presencial

  • Comissions Obreres presenta recurs de reposició contra un decret que mobilitza en presencial part dels 1.500 treballadors públics.  
  • González (Recursos Humans) reitera el caràcter “preferent” del teletreball però recorda que hi ha serveis que han de preparar-se per reobrir. 

Mala maror entre el govern Farrés i el sindicat amb més representants al comitè, Comissions Obreres. La secció sindical de CC.OO a l’Ajuntament ha recorregut el decret d’alcaldia que preveu el retorn progressiu a la feina presencial de bona part dels treballadors municipals. La central sindical considera que s’està mobilitzant bona part de la plantilla oblidant que el teletreball té caràcter preferent. 

El teletreball segueix sent prioritari a tots els sectors productius que es puguin aplicar. En aquest sentit, el desconfinament no incorpora gaires novetats respecte l’estat d’alarma. Dit ras i curt, tothom qui pugui treballar a distància ho ha de seguir fent. I si no és així, cal readaptar les jornades. No només ara sinó fins a tres mesos després d’acabar l’estat d’alarma.

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, va signar el passat 23 de març un decret per “iniciar els tràmits per anar tornant gradualment a la prestació presencial dels serveis públics”. Per exemple amb les “tasques bàsiques de manteniment i neteja”. S’ordena així “la incorporació en presencial de nous equips”. Entre ells, tot el personal d’Atenció Ciutadana, d’Acció Social, biblioteques, l’Arxiu Històric, Laboratori Municipal, Salut Comunitària, Protecció de la Salut, Prevenció de Riscos Laborals i tots els operaris de logística, mobilitat i via pública, manteniment d’equipaments, ferms, voreres, clavegueram, parcs i jardins, neteja viària i residus i, com ja durant tot l’estat d’alarma, tots els agents de la Policia Municipal.

CC.OO: es mobilitza bona part de la plantilla

En el decret es mobilitzen la majoria de serveis i també bona part de la plantilla, diu la secció sindical de Comissions Obreres, que ha presentat recurs de reposició contra aquest decret. No pensa el mateix la quarta tinent d’alcaldessa i responsable de Recursos Humans, Montse González, qui assegura que es mobilitza ara un 30 per cent de la plantilla però d’aquest només s’activen la meitat dels equips. És a dir, un 15 per cent. Es preveu que al juliol es mobilitzi el 50 per cent de la plantilla.

González (Recursos Humans): “és un decret calcat al d’altres administracions”

Així mentre CC.OO considera que Farrés vulnera el caràcter preferent del teletreball, González assegura que es manté i que el decret municipal és “calcat” al que s’està aplicant al govern central, autonòmics o a la Diputació. “Seguim donant prioritat al treball a distància però hem de començar a preparar la reobertura d’alguns serveis com és obvi perquè mirant la ciutat és veu que hi ha més activitat”, diu González, qui assegura que en espais tancats i petits on no es pugui garantir la distància de seguretat es faran torns i s’adaptarà l’activitat, sempre prioritzant la seguretat laboral.

El precedent a mitges de Castella-la Manxa

Per la seva banda, el sindicat recorda que tribunal contenciós administratiu de Toledo (Castella-La Manxa) va suspendre fa uns dies el pla de reincorporació de l’administració autonòmica castellana per vulnerar el caràcter preferent del teletreball. Després, però, el mateix tribunal es va declarar incompetent i va aixecar les cautelars que havia imposat.

Foto portada: l’OMIC, al Despatx Lluch, abans de l’estat d’alarma. Foto. cedida. 

Comments are closed.