Esquerra: la no Festa Major és causa de la “manca d’imaginació” del govern

Tot i que la formació republicana reconeix que dóna “ple suport a la suspensió de la Festa Major en el format habitual”, lamenta “la manca d’imaginació del govern” que no ha programat cap acció virtual, simbòlica o de petit format en diversos llocs de la ciutat, “tal com han fet altres municipis i diferents entitats i actors privats locals”.

Esquerra Republicana lamenta, així, que Sabadell no celebri la Festa Major. Els membres del principal grup de l’oposició asseguren que el govern podria haver contemplat “la possibilitat de calendaritzar activitats culturals amb aforaments reduïts i que permetessin seguir totes les mesures de seguretat establertes”. A més, indiquen que hi ha hagut exemples d’altres municipis amb festes majors celebrades els mesos de juliol o agost i “que la ciutat ha pogut estudiar i valorar”.

També critiquen que “la programació es va presentar al maig sabent que, probablement, caldria anul·lar-la”. Entenen que “hauria calgut un pla per implementar en cas de fer-se”. Contràriament, haver-la proclamat ha comportat una “frustració innecessària” de la població. Quelcom que es repetirà, segons els republicans, si deixen la programació per l’últim trimestre, perquè “és possible que no es pugui fer per la situació epidemiològica”.

La cultura és segura

Per últim, han assegurat que “la cultura és segura, fa ciutat i dóna vida”. Esquerra ha insistit que “les empreses i les entitats culturals mereixen tot el suport” i ha justificat que “és possible gaudir d’espectacles amb totes les mesures de seguretat”. És per això que creu que “aquests dies de no festa major haurien sigut un bon moment per presentar-ne les activitats alternatives i llançar aquest missatge de suport al sector cultural”.

Foto portada: el portaveu republicà a l’Ajuntament, Gabriel Fernàndez, a la dreta, amb la portaveu de Junts per Sabadell, Lourdes Ciuró, al tradicional Ball de la bola de diumenge de Festa Major, l’any passat. Autor: David B. 

Comments are closed.