Els millors establiments es reparteixen entre diferents barris de la ciutat.
Valorem la qualitat de les begudes, però també l’espai i l’ambient.
Fer un bon gintònic no és remenar i cantar. De fet, al primer experiment molts haurem penjat el davantal de bàrmans. A Sabadell, però, tenim cocteleries que no només fan que preparar un còctel sembli fàcil: també aconsegueixen una mescla immillorable. Per a nosaltres, alguns dels millors locals són els següents. Quins ens recomaneu vosaltres?
Algunes són petites i íntimes; d’altres espaioses, i amb força ambient; i n’hi ha que s’eleven a turons per oferir vistes de tota la ciutat. Les nostres cocteleries estrella són molt diferents entre sí, però totes elles comparteixen un denominador comú: la destresa amb els destil·lats. Per això, t’animem a deixar per un dia el morter i les llimones, i a apropar-te a algun dels refugis que seleccionem en aquesta llista.
Grinzing (Passeig de la Plaça Major, 45)
Camaleònic, el Grinzing rep el visitant per esmorzar, dinar, berenar, veure el futbol i, per què no, prendre unes copes mentre escolta algun monologuista o toca algun grup en directe.
Aquí, l’estrella coctelera són els gintònics, especialitat de la casa i que l’establiment prepara gràcies a una gran oferta de tòniques i ginebres premium. De totes maneres, qui no es confessi amant d’aquest clàssic no tindrà problema en escollir una alternativa: la carta de combinats és força completa.
Formentera Bar (Avinguda Onze de Setembre, 70)
Destí habitual dels tallarets (veïns de la Creu Alta) i no tant tallarets, el Formentera emula la bipolaritat de Dr. Jekyll i Mr. Hyde un cop toquen les 11 de la nit. Així, l’atmosfera tranquil·la i chill out del restaurant es transforma en un ambient animat i distès amb música pop, indie i R&B.
Entre els seus clients triomfa el còctel “Formentera”, una mescla especial de la casa a base de vodka negre, maduixa, llimona, suc de taronja i suc de síndria. El Sergi Marinyós, cambrer i responsable del local, el prepara més de dues (i tres) vegades cada cap de semana, i ens n’explica una curiositat:
El “Formentera”, al igual que el “Sandy Maduixa” i altres mescles dolces, és més popular entre el sector femení. En canvi, els homes normalment prefereixen combinacions més curtes i fortes. ”
Cocktely (Avinguda d’Estrasburg, 27)
L‘ànima de la Zona Hermètica s’ha traslladat a aquest local del barri de Can Llong per oferir-nos dues coses: còctels i molt ambient. Una combinació que es repeteix de dimarts a diumenge de 5.00pm a 03.00am, i que ha trobat el seu èxit en la bona música i un públic fidel.
El Cocktely s’apunta a totes les festes (Halloween, Carnaval…), així que el recomanem com a destí de celebracions quan no busqueu una discoteca. La cirereta se l’emporta, però, l’activitat dels dijous, quan l’establiment es converteix en un punt de trobada de singles (solters).
La Capella (Parc de Can Gambús, 1)
Ocupant la restaurada capella de la Masia de Can Gambús, aquest lounge-bar-restaurant se serveix de la seva privilegiada ubicació (al mig del parc de Can Gambús, rodejat d’espais verds i amb vistes de la ciutat) per a atraure els clients que vulguin evadir-se del soroll de la ciutat.
Els còctels es poden prendre en qualsevol dels dos menjadors interiors, malgrat que recomanem fer-ho a la terrassa (entre gespa i gandules) quan el bon temps ho permet. I quan no, també, ja que els dies de més fred l’establiment té l’encert d’oferir mantes.
Taps (Carrer del Mestre Rius, 8 )
“Wine, drinks and friends” (‘Vi, beguda i amics’). Aquest és el lema del TAPS, bar petit on es serveixen dinars i bons vermouths, i que s’ha convertit en un dels refugis preferits gràcies als seus vins i destil·lats.
Recomanem la seva combinació de ron Sailor Jerry, cola, nou moscada i taronja. Però si sou de vins, acosteu-vos a la secció Degustació i no us perdeu les cates i tastos-maridatges que el local organitza de tant en tant. El millor? Al seu web mostren en senzills vídeos com preparar alguns dels combinats que ofereixen. Perfecte per entrenar-se (bé) des de casa.
Ladiosa (Carrer Bocaccio, 55)
A cavall entre cocteleria i discoteca, Ladiosa és un dels pocs espais de la Zona Hermètica que continua atraient clients malgrat el declivi de públic que s’hi ha donat els últims anys. Al igual que el Grinzing, l’establiment s’ha especialitzat en gintònics, que preparen amb una gran selecció de ginebres premium. Això no afecta però a la carta de combinats, on no hi falta cap mescla típica.
Destaca la decoració del local, d’estil chill out a base de cortines blanques, coixins a joc i sofàs, idònia per a qui vulgui una estona de relax sense escapar-se de la màgia de la nit.
Carola esta semana as hecho mejor los deberes