CiU

Opinió de Manel Camps (CiU): ‘L’hora del canvi, l’hora del Carles’

ARTICLE D’OPINIÓ
Manel Camps, membre de Convergència i Unió.

La jornada electoral d’aquest diumenge és molt important, segurament la més determinant dels últims 15 anys. Som cridats a elegir un nou alcalde per a Sabadell i una nova corporació municipal. És un moment especialment rellevant per a la ciutat i la decisió serà només nostra. Per això és tan necessari que anem a votar i que votem pensant només en Sabadell.

Sabadell està malament. És una ciutat endeutada, deixada, sense lideratge i sense projecte, ni econòmic, social o cultural. Aquesta és l’herència que ens deixen els setze anys de l’estil Bustos. Ara hem de passar pàgina i elegir un equip nou a l’Ajuntament. Fer possible aquest canvi només depèn de nosaltres, del nostre vot. Per això és tan important votar el 24M. I votar aquella opció que pugui ser més útil per a la ciutat en aquest moment.

Vénen quatre anys en què caldrà treballar fort per recuperar la ciutat, arraconar els mals hàbits adquirits i encarar amb coratge els problemes del present i els reptes del futur que té Sabadell. Hi ha molta feina per fer i cal elegir algú que realment vulgui fer-la, algú compromés amb el progrés de la ciutat i que serveixi la ciutat més que no pas se’n serveixi.

Carles Rossinyol pot ser una bona opció. El Carles és una persona íntegra i perseverant. Un pencaire que ha anat a la política per ser útil a la col·lectivitat. Un sabadellenc que s’estima i coneix bé la ciutat. Com a advocat i especialista en l’Administració pública, fa més de vint-i-cinc anys que té responsabilitats de supervisió jurídica i econòmica, tant a la Sindicatura de Comptes de Catalunya com a la Diputació de Barcelona. I l’experiència també de vuit anys com a cap de l’oposició a l’Ajuntament de Sabadell. És més tècnic que polític, però Sabadell ara necessita més un tècnic que no pas un polític convencional.

Diuen, diuen, diuen que li falta carisma, però això no és Hollywood i l’últim carismàtic que hem tingut al capdavant de la ciutat ens ha deixat ben galdosos. Per dirigir l’Ajuntament no necessitem un altre simpàtic venedor de fum, sinó una bona persona, de vàlua contrastada i que toqui de peus a terra.

Una persona disposada a dirigir el govern de la ciutat amb equanimitat, que actuï amb la màxima transparència, amb sentit comú i humanisme i que estigui inequívocament compromesa amb la qualitat democràtica. Una persona com el Carles, oberta sempre a escoltar i dialogar, i a teixir complicitats i consensos. En un nou Ajuntament que s’intueix que serà més multicolor que mai, tenir aquest tarannà i ser capaç d’articular una majoria consistent serà fonamental.

És un tòpic electoral, però Sabadell necessita un canvi. Cal girar full i començar a escriure una pàgina nova. Un altre Sabadell és possible i només cal fer-lo realitat. Tanmateix, no crec que el candidat que presenta el partit que governa la ciutat avui sigui la persona adequada per pilotar cap canvi. Ha estat dotze anys a la primera línia del bustisme i com a hereu seu personifica el continuisme més insolent.

Com tampoc no considero gens encertat de cara aquests decisius quatre anys pròxims d’experimentar amb polítics sense experiència o posar el govern de la ciutat en mans d’idealistes i agrupacions de partits assemblearis. O pitjor encara, deixant Sabadell sota la direcció d’aquells que manipulen sistemàticament la nostra realitat i que fan de l’atac sistemàtic a Catalunya i els catalans la seva millor proposta.

Tenim una ciutat magnífica, amb importants actius, ben situada i comunicada, i amb un ric teixit associatiu i destacades individualitats. Només cal que algú la torni a gestionar amb intel·ligència i eficàcia, i amb Sabadell i els sabadellencs com a única prioritat. Carles Rossinyol ho pot fer. Té condicions per ser un bon alcalde i té també el suport i la força de la federació de partits que més experiència de govern acumula a Catalunya en democràcia.

3 Comments