Sis detinguts en una nova operació contra el cultiu de marihuana

  • La policia catalana emprea una unitat aèria per localitzar espais de cultiu.

  • Sis detinguts, la majoria amb antecedents, a Sabadell, Palau i Polinyà.

Agents dels Mossos d’Esquadra van detenir el passat dijous a sis persones per formar part d’un grup especialitzat en el cultiu de marihuana. Tenien plantacions a Polinyà i Palau-Solità i Plegamans. També a Sabadell.

Els Mossos d’Esquadra van començar la investigació el 30 d’abril quan van aturar un vehicle amb dos ocupants en un control rutinari i hi van trobar una sèrie d’objectes que s’usen per cultivar marihuana: bombetes, garrafes de fertilitzant, reguladors de potència, llistes de material per fer instal·lacions elèctriques i d’aigua i altres. Els ocupants del vehicle van ser detinguts i segons el relat policial van confessar que el material era per a una plantació situada a la comarca del Bages.

De la investigació es va derivar l’existència d’un grup de gent coordinat que s’ocupava de plantacions de marihuana a diverses cases del Vallès. A través dels serveis aèries i la càmera tèrmica es va comprovar des de l’aire l’existència de plantacions. Es van localitzar diversos cultius.

El passat dijous es van escorcollar a la vegada quatre espais a Palau-Solità i Plegamans, Polinyà i Sabadell. Es van localitzar 250 plantes, estris de pesatge, substàncies de tall i petites dosis de cocaïna i heroïna, així com una arma de foc curta amb projectils al carregador. Es van detenir els sis membres del grup, tres dones i tres homes, tots de nacionalitat espanyola. Bona part d’ells ja tenia antecedents. El jutge ha decretat l’ingrés a presó per un dels detinguts i llibertat amb càrrec per la resta.

Foto portada: un dels magatzems, amb plantes. Autor: Mossos / cedida.

Comments are closed.